Виртуална реалност на кино фестивала "So Independent"

ОFFNews Последна промяна на 18 октомври 2016 в 14:44 4274 0

За първи път в България, по време на 7-ия филмов фестивал "So Independent" ще има виртуален кино хъб.

Със сигурност една от най-хитовите тенденции в технологиите, за която не спира да се говори през 2016 г., е виртуалната реалност (VR). Но когато става дума за срещата между киното и виртуалната реалност, ето една възможност за първа среща с тях между 27.10 и 06.11.

Именно на тазгодишния фест ще заработи първият в България виртуален кино хъб. Благодарение на специалните очила за виртуална реалност и слушалките към тях зрителите на фестивала ще имат възможност да гледат абсолютно безплатно селекция от филми, произведени от водещите в света компании и представени на "Трайбека Филм Фестивал", както и едни от първите български VR филми.

Между тях са: “Invasion” – от режисьора на анимационния хит „Мадагаскар”- Ерик Дарнел. Този виртуален филм следва страховити извънземни, които идват да завладеят Земята и да унищожат всичко по пътя си. Гражданите на Земята, естествено, се надигат срещу злите нашественици, но изненадващо тези земни граждани не са хора, а двойка от най-смирените същества на планетата – две пухкави бели зайчета.

Проектът “Ashes” е игра с движение, пространство и време, която разказва трагичната история на двама влюбени. Режисьор и продуцент е Джесика Кантор, която създава този уникален филм, вдъхновена от легендарната Пина Бауш, известна с умението са да разказва завладяващи истории чрез танц.

Хорър комедията “Killer Deal” на режисьора Антъни С. Феранте проследява историята на един продавач на мачете, който се забърква в големи неприятности, когато в евтината му хотелска стая се появява нежелан гост. Следва неочаквана хорър история с изненадващи обрати.

Сред заглавията за виртуалния кино хъб е и българският филм „Куче” на режисьора Владимир Петев. Филмът е разказ за един ден заедно на двама напълно непознати. Боян е около тридесет годишен и е с насинено око. Спешно трябва да си вземе хонорара. Албена е недружелюбната служителка на средна възраст, отговорна за плащането. Кучето ѝ е много болно. Налага се да реши дали да го приспи. И единственият човек, на когото може да разчита, се оказва този непознат.