Филмът ''Боб Марли: One Love'' оглави бокс-офис класацията на Северна Америка

Искра Ангелова 19 февруари 2024 в 12:45 709 0

''Боб Марли: One love''

Снимка ''Боб Марли: One love''

''Боб Марли: One love''

Биографичният филм на „Парамаунт Пикчърс“ за легендарния реге певец „Боб Марли: One Love“ надхвърли очакванията и дебютира на първо място в бокс-офиса на Северна Америка с 27,7 млн. долара през премиерния уикенд, съобщава АП.

Изненадващо „Мадам Уеб“ на „Сони“ се провали с един от най-ниските дебюти за филм, посветен на герой на „Марвел“.

И двата филма стартираха в кината във вторник, за да привлекат киномани за Деня на влюбените. Но през уикенда, който се очакваше да бъде посветен на „Мадам Уеб“, „One Love" се превърна в предпочитания вариант в кината, въпреки предимно слабите отзиви на критиците.

„Боб Марли: One Love“, с участието на британския актьор Кингсли Бен-Адир и продуциран от Брад Пит и децата на певеца - Зиги и Седела, и съпругата му Рита, се представи приблизително наравно с предишни хитови музикални биографични филми като „Рокетмен“ и „Елвис“. Режисьор е Рейналдо Маркъс Грийн, който направи и филма „Методът Уилямс“. Освен приходите в Северна Америка филмът добавя 29 млн. долара от 47 международни територии за първия си уикенд.

„Мадам Уеб“ с Дакота Джонсън като ясновидката Касандра Уеб обаче е провал още с излизането си и реализира едва 15,2 млн. долара за уикенда и шестдневен приход от 25,8 млн. долара. На 61 чуждестранни пазара „Мадам Уеб“ добави 25,7 млн. долара.

След две седмици на първа позиция, „Аргайл: Супершпионин“ слиза на трето място с 4,7 млн. долара, а непосредствено след него в бокс-офис класацията на Северна Америка се нарежда „Патешки истории“ ($3.8 млн.).

Петата позиция е окупирана от поредицата за Исус Христос „Избраният“ ($3.4 млн.), а „Уонка“ се нарежда шести с приход също от 3,4 млн. долара.

„Пчеларят: Смъртна присъда“ е на седмо място с 3,3 млн. долара, осми е „Обичам да те мразя“ (2,4 млн. долара), девети е “Лиза Франкенщайн” (2 млн. долара). Финалът на Топ 10 оформя трилърът Land of Bad („Земя на злото") с Ръсел Кроу и приходи от 1,8 млн. долара.

Очакванията в момента са много високи за „Дюн: Част втора“ с режисьор Дени Вилньов, който стартира на 1 март.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика