Балетът може да е саркастичен, комичен, но и сатиричен. The Bingo Project го доказва

OFFNews 04 август 2019 в 00:02 4515 0

„Балетът може да е саркастичен, комичен, но и сатиричен“ - твърди китаристът от Bingo Symphony Orchestra Георги Маринов за спектакъла The Bingo Project. Невижданото досега представление изненадва публиката със смесица от изкуства и емоции. Вихрушка от музикални и танцови стилове отнася сцената и изправя зрителите на крака всеки път. Чрез осъвременяване на класиката, танцовото шоу разкрива хумористичния прочит на сериозни теми, които ангажират обществото в момента.

Действието се развива в неопределено бъдеще, в антиутопична действителност, диктувана от бюрокрацията и корупцията и пострадала от глобалното затопляне. Героите се намират в Швейцария, която се е превърнала в островна държава и оцеляването им зависи от спечелването на проекти, които биват финансирани от бюрократичните кръгове.

Действието се завихря около проекта, който поставя героите в комични и неочаквани ситуации, като сватба, погребение и телевизионно предаване, одухотворени от многонаграждавания балет „Арабеск“. Сюжетът се диктува от Чиновника, в чиято кожа влиза актьорът Ники Станоев. Представлението се разиграва на фона на малкия, но мощен оркестър Bingo Symphony Orchestra, който е специално сформиран за представлението и представя интерпретации на класики от Стравински, Шостакович, Прокофиев, Барток, Чайковски и пр., латино и брейк през призмата на джаза и рока.

Музиката отговаря на изискванията на ситуацията във всеки един момент. Лебедово езеро и Лешникотрошачката преминават в латино ритми и брейк танци от Electric Force Crew. Хореографията на спектакъла е взаимодействие между музика, актьорско майсторство и модерни танцови техники, които впечатляват със своята визуална приемственост.

Историята дори събужда Дявола от балета на Стравински и го провокира да се включи в реалното действие. Той се явява носител на устрема, на желанието на хората да разрушат статуквото. Без да издаваме много, само ще споменем, че накрая Дяволът бива освободен. Танцовото шоу предлага модерен и забавен прочит на вечно променящите се бюрократични проблеми чрез микса от изкуства и подредения хаос на сцената. Героите успяват да създадат стилен и хуманистичен образ и да докажат, че въпреки обстоятелствата, хората си остават хора и музиката и любовта дават смисъл на живота.
Спектакълът тръгва на турне през лятото.

Можете да го гледате на 3 август във Варна, на 4 август в Добрич, на 5 август в Русе и на 6 август във Велико Търново.

Побързайте да закупите своите билети от всяка каса на EasyPay или онлайн на epaygo.bg, а ние обещаваме, че ще бъдете изненадани, шокирани, впечатлени и ще напуснете залата с усмивка до ушите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови