„Аларма Пънк Джаз“ празнува 10 години с концерт в БНР

ОFFNews 15 ноември 2018 в 15:16 1579 0

На 23 ноември 2018 г., 21:00 ч. в Първо студио на БНР (бул. „Драган Цанков“ 4) „Аларма Пънк Джаз“ и сръбският ню джаз квартет "Еyot" отбелязват съвпадащите десетгодишнини от съществуването си с концерт в БНР. 

Деян Илиич - пиано, Сладжан Миленович - китара, Милош Войводич - барабани и Марко Стоилкович - бас са едни от любимците на „Аларма Пънк Джаз“ още от първото им гостуване през 2011 г. Музикантите печелят публиката и на други два фестивала у нас – „Банско Джаз Фест“ (2012) и „Джаз Перелик“ (2013). През 2015 г. представят отново в „Аларма“ програмата на третия си албум Similarity и две години по-късно – с пиесите от албума Innate.

Албумът Similarity е записван в Бристъл и продуциран от Джим Бар, легендарния басист на Get The Blessing и Portishead, а Innate е чикагското приключение на Eyot в студиото Electrical Audio на Стив Албини със самия Стив Албини на тонрежисьорския пулт. 

„С гордост го казвам вече втори път, а знам за тях едва от вчера, Еyot са една от онези млади групи, които доказват, че за музиката няма бариери, ако е качествена”,  анонсира групата Рамбо Амадеус.

Събитието ще бъда открито от "Majamisty TriO" от Нови Сад, които идват за първи път в България. Триото е създадено от Мая Алванович, една от най-интересните съвременни джаз пианистки и композиторки във Войводина, а на контрабаса и барабаните са съответно Ервин Малина и Ищван Чик. Двата, излезли досега, студийни албума на Majamisty TriO - Mistyland (2012) и Love (2014) - са блестящ пример не само за импровизаторско, но и за композиторско изкуство и нареждат формацията сред ключовите групи на съвременната сръбска джаз сцена наред с Fish In Oil, Eyot, Naked, Hashima и др. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови