Кой цвят за кухни Ирим да изберете

OFFNews 16 юни 2021 в 15:38 7715 0

Плюсове и минуси в скандинавския интериор и това дали е подходящ този дизайн за всички интериори на кухни, в т. ч. много нашумелите кухни по поръчка Ирим, нека разберем сега:

Кафявото и бежовото изглеждат скучни, докато червеното и оранжевото са плашещи със своята упоритост? В тази статия ще ви кажем, какъв цвят на кухнята да изберете, за да бъде не само уютен и красив, но и весел и апетитен!

На кой цвят в кухни по поръчка Ирим да се спрете?

Бяло

Белите мебели са чудесно дизайнерско решение за домакините. В повечето случаи само някои от повърхностите са завършени с бяло. Най-мръсните елементи: плотът на масата и престилката може да са направени от материали в други цветове. Такива са практично сиво, бежово или кафяво.

Изобилието от бяло и отсъствието на ярък декор неизменно води до „болничен“ ефект. Психологически погледнато, бялото е цветът на чистотата. Белият комплект не може да издържи на разхвърляното подреждане на приборите за хранене и хаоса на мръсните съдове в мивката.

Ето, защо се смята за по-взискателен от мебелите в други цветове.

Бежово

Красива и практична едновременно, бежовото е безспорен лидер в обзавеждането.

Дизайнерите използват топлите нюанси на бежово за класически интериор, студени за модерния. Препоръчва се да обърнете специално внимание на бежовите тонове. Такива важат за собствениците на малки кухни. За да не изглежда обикновено и скучно, разредете интериора с ярък декор, текстил и живи растения.

Сиво

На пръв поглед сивото може да изглежда безлично. В комбинация с „правилните“ аксесоари, то прави атмосферата стилна, сдържана и спокойна. Добавете малко жълто или оранжево, розово, синьо или дори светло зелено към сивото и интериорът на кухни по поръчка Ирим ще „искри“ по съвсем различен начин.

Жълто

Веселите жълти нюанси зареждат собствениците с оптимизъм още от сутринта. Ако слънцето рядко наднича, през прозореца във вашата кухня, това определено е добър избор. За да не получите „предозиране“ от слънчева светлина, изберете жълти пастелни цветове.

Така например, цвят лимон се съчетава със строго тъмно сиво или синьо, но на бял фон изглежда твърде предизвикателно. В компанията на горчицата, пшеничните или крушовите нюанси са подходящи за бежово, шам-фъстък, кафяво.

Зелено

Цветовете на хармонията и спокойствието са шам фъстък, тревисто, блато, маслина, изумрудено зелено. Кухни по поръчка в тези цветове ще създадат естествена атмосфера, която ще позволи да се насладите на уютни семейни вечери до насита. В комбинация със светлокафяви, бледожълти или розови стени. Киселите повърхности на фасадите на слушалките ще се харесат на поддръжниците на модерни и високотехнологични стилове.

Червен

Огнено червеното обикновено се избира от страстни, ярки натури. Несъмнено този цвят добавя цвят към сивото ежедневие, създава празнична атмосфера, прави интериора запомнящ се и дори малко смел.

Препоръчително е червеното да се използва за хора с изразителен темперамент. Така постоянното му излагане може да "провокира" още повече. И, разбира се, не забравяйте: червеното. То повишава апетита.

За да избегнете бързото скучно червено, изберете неутрални нюанси. Страхувате ли се, че интериорът ще бъде твърде агресивен? Разредете го, като добавите сиво или бяло. И ако кухнята е с малки размери, ограничете се до червени аксесоари или елементи от декора.

Оранжево

Ако червеното влияе на възбудимостта, тогава оранжевото буквално "подтиква" към действие. Обърнете внимание - в заведения за продажба на бързо хранене и „бърза“ храна мебелите или стените често са боядисани в този цвят - това насърчава да купувате.

Оранжевото се съчетава добре с тъмни тонове: кафяво, бордо. И ако фонът е неутрален бежов или сив, оранжевият ще изглежда хармонично с лазурно сини аксесоари.

Лилаво

Традиционно виолетовото се свързва с екзотерика, философия и малко мистика. Това е цвят, който е доста интензивен от гледна точка на психологически ефект и може да намали работоспособността и дори физическата активност.

Използвайте виолетово в дозировка, неутрализирайки неговите ефекти със сиво, маслинено, златисто или охра. За кухненските фасади люлякът и зюмбюлът ще са
оптимални, а богатото лилаво е най-добре да се отдели за други цели. maxmebel.eu могат да ви доставят и това решение.

Черно

Кухните по поръчка от www.maxmebel.eu в черно, са смело решение, което малко ще семхареса. Този цвят ще създаде футуристична и леко драматична обстановка в стаята. За да бъде интериорът не твърде драматичен. Така например черното обикновено се комбинира с бели или светли нюанси на дървото.

Ако смятате, че мръсотията не се вижда на черно, много грешите! Всеки пръстов отпечатък ще е видим, така че се пригответе често да полирате повърхностите.

Кафяво

Неутралният и ненатрапчив дизайн на кафявата кухня по поръчка Ирим символизира домашната топлина и уют. В психологията този цвят представлява стабилност и сигурност. Друг плюс на кафявото е неговата гъвкавост и възможността да се комбинира с всякакви цветове.

Синьо

Нюансите на синия цвят имат успокояващ ефект и помагат за контрол на апетита. Неутралните тонове са абсолютно ненатрапчиви. Те не отегчават. Идеално е да използвате нюанси на синьо, ако вашата кухня попада под слънчева страна. Твърде дълбоките, наситени нюанси могат да бъдат депресиращи за податливите хора.

Изборът на цвят за кухненския модул зависи не само от вашите предпочитания, но и от ефекта, който искате да постигнете. В крайна сметка цветовата схема може да повлияе на апетита или настроението, представянето или вниманието. Щастливи интериорни експерименти с кухните по поръчка!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови