Майонезата е много лесна за приготвяне у дома. Отнема само една минута да подготвиш майонезата с блендер! Ако се справите с приготвянето, повече никога няма да се върнете към купената от магазина. Тази домашна майонеза без яйца, кремообразна, гладка и идеална за намазване върху хляб за сандвичи или за добавяне към салати. Готова е за по-малко от 2 минути и може да се овкусява по всякакъв начин.
Идеална вариант за здравословна майонеза, особено за хората, които спазват диети. В тази статия ще ви покажем каква е рецептата за майонезата, в която ще се влюбите от пръв поглед
Необходими продукти
Рецептата се състои от следните съставки:
- 100 мл студено прясно мляко;
- 200 мл олио;
- щипка лимонена киселина;
- 1/3 чаена лъжичка сол;
- Горчица.
Как да приготвите рецептата?
Сложете всички съставки от рецептата във висок съд, за да ви е удобно. Дали ще приготвите майонезата с мискер или пасатор не е от значение.
Използвайте миксер/пасатор на висока скорост, за да превърнете сместа във вкусна майонеза с много крем.
Ако смятате, че майонезата не е достатъчно гъста, добавете още малко олио, продължете да разбивате, докато постигнете желаната консистенция. Важна стъпка е да добавяте олиото постепенно, за да избегнете пренасищането на сместа и да осигурите равномерно смесване.
Ето, че рецептата изобщо не е сложна и точно за 1-2 минути се приготви бързата и лесна майонеза.
Можете да съхраните готовия продукт в буркан или в купа, която е много добре увита в найлоново фолио. Съхранете продукта в хладилника в продължение на 7-10 дни.
ЗАБЕЛЕЖКА: След няколко дни може да се получи леко отделяне на течност, ще има само малко прозрачна течност, това е суроватка, отделена от млякото. Напълно нормално, няма за какво да се притеснявате. Просто я излейте.
Защо трябва да си направите домашно приготвена майонеза без яйца
На първо място тази рецепта е по-здравословна от всяка друга. Без съмнение този сос е любим на всички поколения и по този начин няма да изпитате никакво угризение, докато си я хапвате. Повечето майонези са или обикновени с яйца, или веган - само от растителни съставки. Веганските обикновено са много по-скъпи от обикновените, а и не се намират лесно. Не всички магазини ги продават. Освен това не се и притеснявате за съставките, защото всичко се случва пред очите ви.
Другото предимство на тази рецепта е, че можете да я овкусите, както пожелаете. Може да добавите чесън на прах, сушени билки, червен пипер, пресен чесън и др.
Ако не следвате вегански начин на живот, но все пак избягвате яйцата, тогава това е рецептата за вас! Вкусът му е като на обикновената майонеза, но е без яйца.
И тъй като можете да го приготвяте според нуждите си на малки порции, не е необходимо да купувате голям буркан и да го съхранявате в хладилника.
Коментари
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
Няма коментари към тази новина !
Последни коментари
Криско: Нашето второ дете е със Синдром на Даун
Нападнаха Джейми Фокс, докато вечеря със семейството си. Той е с шевове
Кирил Петков: Действията на прокуратурата са заплаха и за ГЕРБ
Руски петролен танкер се разцепи в Черно море