Бърза, лесна, вкусна - това е рецептата за класическата бисквитена торта.
Тук ще опишем основните стъпки за приготвянето на лесна бисквитена торта у дома. За нея са нужни съвсем малко продукти, много малко време и базови готварски умения. Дори да я приготвяте за първи път, действайте смело - шансът да се получи е голям.
Преди да започнете, пригответе си подходяща тавичка - за предпочитане с правоъгълна или квадратна форма, дълбока поне 5 см. Друга форма също върши работа, но ще трябва да чупите продуктите на парченца, за да паснат в тавичката. Материалът на тавичката няма значение - може да е метална, силиконова, от йенско стъкло.
По-надолу ще опишем пълната класическа рецепта за бисквитена торта без печене. Към нея можете да добавите украса или плодове, шоколад, сметана - въпрос на вкус.
Домашна бисквитена торта - рецепта
Продукти:
- 200-300 г обикновени бисквити (1 голям пакет)
(Може да ползвате и маслени или специални за бисквитена торта, каквито има на пазара.)
- 1 пакетче нишесте-крем на прах - с вкус по избор
- 1 л прясно мляко (може да се замени с вода или да е 50:50)
- Захар - според указанията на опаковката на нишестето.
Приготвяне:
Сваряваме според указанията на опаковката, като бъркаме непрекъснато да не загори и изкипи. Отстраняваме от котлона. На дъното на тавичката нареждаме ред бисквити. Покриваме с пласт крем - около половин сантиметър. След това подреждаме нов ред бисквити и отново покриваме със слой от крема. След това повтаряме, докато продуктите свършат. Най-горният слой на тортата е от крем. Консумира се изстинала. След като изстине и стегне, можем да добавим украса по избор - шоколадови пръчици, настърган шоколад, парченца плодове, какао, кокосови стърготини, млени орехи и др.
Следвайки тази рецепта, можете да направите и бисквитена торта с ванилов крем, като използвате нишесте с вкус ванилия.
Със сметана
Продукти:
- 200-300 г бисквити
- 1 кофичка (400 г) заквасена сметана
- 1/2 кофичка (200 г) кисело мляко
- 7 лъжици захар
- 1 ванилия
(По желание - може да добавим 3 лъжици плодово сладко и половин настърган шоколад - 50-60 г)
Приготвяне:
Разбъркваме всички продукти без бисквитите с миксер и редим в тавичката ред бисквити, ред крем. Завършваме с украса по избор. Оставяме за няколко часа да отлежи. Ако времето е горещо, прибираме в хладилник за няколко часа.
С плодове
За бисквитена торта с плодове следвайте рецептата за класическата торта или рецептата за бисквитена торта със сметана. Към тези рецепти добавете нарязани пресни плодове, замразени плодове или плодове от сладко.
Бисквитена торта с маскарпоне - рецепта
Продукти:
- 1 кутия маскарпоне (500 г)
- Голям пакет обикновени бисквити, специални или "Закуска"
- 400 г заквасена сметана
- 60-70 г пудра захар
- Течен шоколад -100-200 г
- 2 ванилии
- купичка студено прясно мляко за потапяне на бисквитите
Приготвяне:
С миксер разбийте маскарпонето, пудрата захар, ванилията и половината заквасена сметана. Трябва да се получи пухкава смес.
Останалата сметана разбийте с течния шоколад.
Не смесвайте двете смеси.
Потопете за няколко секунди всяка бисквита с прясното мляко и наредете един пласт на дъното на тавата. Покрийте със сместа с маскарпонето. Загладете с шпатула.
Отново следва пласт бисквити. Отгоре намажете пласт от крема с шоколада. Редувате двете смеси след всеки слой бисквити, докато свършат.
Покрийте тавата с фолио и оставете в хладилник за няколко часа преди сервиране.
Добър апетит!































Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
Няма коментари към тази новина !
Адолф Хитлер спечели за пети път избори в Намибия
'Възраждане' се опитва да яхне антиправителствените протести
САЩ: Целият Донбас за Русия, Украйна иска среща Зеленски-Тръмп
Великобритания наложи санкции срещу ГРУ заради покушенията и убийството с Новичок