Автобусите паркират на местата за хора с увреждания, не ги глобяват

OFFNews 16 август 2013 в 11:08 5937 11

Автобус, паркиран на място за инвалиди. Снимка: Атанас Чобанов
Автобус, паркиран на място за инвалиди. Снимка: Атанас Чобанов

Три автобуса, пристигнали с контрапротестиращи от провинцията, са паркирани на места за инвалиди на бул. "Дондуков" в столицата, алармира в профила си във Фейсбук Атанас Чобанов  от сайта за разследвания "Биволь".

"Служителят на Общината вдига рамене: "Полицаите ми казаха да не глобявам". Полицаите: " Не знаем, Общината да ги глобява!" - описва ситуацията журналистът.

Десетки автобуси с хора от провинцията, голяма част от тях роми, бяха докарани тази сутрин в София за подкрепа на кабинета. Повечето отричат да са организирани, но никой не дава логично обяснения как и защо по едно и също време са пристигнали в столицата. По информации от различни източници става въпрос за мащабна организация на структури на БСП и ДПС по места.

В София полицията лично регулира движението им. На моменти униформени дори спираха трафика, за да могат автобусите да се движат в група.

Към 13.30 ч. репортер на OFFNews видя, че на бул. Янко Сакъзов - край бившето кино "Левски", са паркирали един до друг два автобуса: един с бургаска и един с турска регистрация.

Настоящият документ е изготвен с финансовата помощ на Европейския социален фонд. Сдружение „БАРИС” носи цялата отговорност за съдържанието на настоящия документ, и при никакви обстоятелства не може да се приеме като официална позиция на Европейския съюз или Договарящия орган – Агенция за социално подпомагане.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!