Станишев, Миков и Местан излязоха, но само до контрапротеста (обновена)

OFFNews 16 август 2013 в 11:39 4112 11

Корнелия Нинова. Снимка: БГНЕС
Корнелия Нинова. Снимка: БГНЕС

Депутати от управляващата коалиция излязоха от сградата на парламента, за да поздравят хората отвън, но само с тези от контрапротеста.

На най-топло посрещане се радваше червената народна представителна Корнелия Нинова, която отнесе няколко обяснения в любов ("Обичаме ви").

Докато тя се ръкуваше с хората, пресягайки се през металните ограждения, нейни по-малко разпознаваеми от тълпата колеги обикаляха хората и им обясняваха: "Ние сме тук, за да променим нещата от последните 20 години", "Ние работим за вас" и пр.

Да уважат своите поддръжници излязоха още лидерът на ДПС Лютви Местан и председателят на бюджетната комисия Йордан Цонев. 

Малко след 12 ч на терена се появи и тежката артилерия - лидерите на БСП и ДПС Сергей Станишев и Лютви Местан плюс шефът на парламента Михаил Миков. Станишев обясняваше надлежно на събралите се какви социални мерки се вземат в тяхна полза. После им разясни, че протестиращите, искащи промяна, всъщност искали отново да се върнат "калинките" на ГЕРБ. 

"Не ни изоставяйте", "С вас сме" - кълняха се във вярност на червения лидер няколко дами на средна възраст.

Виковете "Победа" и "Ние сме с вас" се смесиха със скандирания "Оставка" на промъкнали се хора от протеста срещу кабинета. По нареждания на столичния кмет и на полицията се вземат строги мерки, за да не се смесят хората от двата протеста и да няма сблъсъци между тях.

Малко след 10 ч днес хората от контрапротеста бяха допуснати в зоната за сигурност около парламента, до "Ал. Невски". Тази зона е забранена територия за протестиращите срещу кабинета. Именно там депутатите излязоха да се ръкуват с поддръжниците си, за които имат сериозни данни, че са организирани от партийните структури по места.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!