Борисов: Къде е човекът, на когото Спецов продаде фирмата? Жив ли е, или го убиха?

Аз съм единственият лидер два пъти бил на камината в Белия дом. От Берлин до Кремъл, от Лондон до Париж. Как става това, ако не се знаете на малко име, пита лидерът на ГЕРБ

OFFNews Последна промяна на 20 юни 2021 в 14:10 10629 3

Истинско шоу в негов стил устрои бившият премиер Бойко Борисов на водопада Скакля край Своге, където доведе млади симпатизанти на ГЕРБ. Предизборното събитие бе използвано като повод за разбор на свършеното от партията и укори към служебния кабинет.

Първата точка в импровизациите на Борисов бяха парите от Европа за потушаване на последиците от пандемията.

"Ако бяхме на власт, или първо щяха да дадат на гърците, или първо на българите парите от ЕС. Ние представихме план за възстановяване. От злоба и инат те го замразиха. И докато нашите съседи ползват милиарди евро безвъзмездна помощ, България още не си е подала плана. Това е България на Радев, това е едноличната диктатура", обяви Борисов. 

И установи, че не случайно журналистите го питали преди време дали го е страх от служебно правителство.

"Откъде може да им дойде на ум такъв въпрос? И те са знаели и са предчувствали, че единствената опозиция всъщност на това правителство е ГЕРБ", отговори си лидерът на ГЕРБ.

После премина към разрастването на пандемията от коронавирус в Русия и Великобритания и предупреди: "Новите щамове идват". Подсигурените ваксини от ГЕРБ са 2,7 млн., и то от цялата палитра, отчете той.

"Те (служебното правителство) и това унищожиха". Те са се съсредоточили само в злоба, ярост и нарушаване на законите. Така че много разчитам на вас, младите хора. Те се съсредоточиха в най-лесната кражба - НАП и митниците, и там е тоталният им провал. Контрабандистите вършеят в момента и вижте им назначенията. Това направи Радев за един месец", разясни на младите активисти Борисов.

Без видима причина анализът рязко зави към 2009 г.

В края на миналата седмица стана ясно, че на разпит в МВР е бил извикан и бившият аграрен министър в първото правителство на ГЕРБ Мирослав Найденов по разследването за предлагане на подкуп от 200 000 лв. на бившия изпълнителен директор на държавен фонд „Земеделие“ Светослав Симеонов. За човек на име "Светльо" се говори и в скандалния запис от дома на лидера на ГЕРБ в Банкя. В него участват Борисов, градският прокурор на София Николай Кокинов и агроминистърът Мирослав Найденов. От думите на правосъдния министър Бойко Рашков днес пък стана ясно, че Борисов трябва да бъде разпитан по въпроса. 

"Истинска наглост. Първо има закон - избирателен, аз искам да отида, въпреки че като кандидат-депутат има още 2 седмици, но могат да ме викнат на 12-и (вероятно има предвид 12 юли, ден след парламентарните избори), ако искат. Министърът (Рашков) ми обявява, че ме призовава. И аз ще отида да питам какво има през 2009 г. Едно време, когато партията на Бойко Рашков управляваше, казваха, че влизаш (в полицията) жълт, излизаш син. Тази покана е да сплашат всичките вас (младите). Като ви гледам, не ви е страх, а", попита Бойко Борисов.

Множеството му отвърна с дружно: "Нееее".

После с обичайния си маниер да скача от тема в тема обект на анализа му стана шефът на НАП Румен Спецов. Борисов се надявал и него да викнат на разпит, за да каже къде е човекът, на когото е продал фирмата си.

"Жив ли е, или го убиха? Ако е скрит, къде го крият? Що го крият?" Пуснали са на Делян Добрев, на цялата ПГ данъчни проверки. А най-големият крадливец не го питат къде скри, уби. Те са опасни хора. Що не им е интересно на медиите къде е този човек, да му видим снимката как изглежда. С 6 присъди. Да го питат Спецов как намери този човек. Там у гората, шумата. Какво правил Миро Найденов, но да ме оцапат и мене. Назначиха мутрите навсякъде", констатира Бойко Борисов. 

Накрая обяви, че той и правителството му няма от какво да се срамуват.

"Направихме така, че цяла Европа, до един, всички лидери са били по няколко пъти в България. Аз съм единственият лидер два пъти бил на камината в Белия дом. От Берлин до Кремъл, от Лондон до Париж. Как става това, ако не се знаете на малко име и ако не си направил много?", коментира на изпроводяк Борисов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3162

2

Grigor Arssov

20.06 2021 в 19:37

А ние питаме...КЪДЕ Е МАТА ХАРИ?? КЪДЕ СА БАРЦЕЛОНСКИТЕ БИКИНИ??? КЪДЕ Е ЩЕРКА ТИ???

12121

1

Иван Биков

20.06 2021 в 15:14

Тоя хептен изплиска легена