Quantcast

Страхил Ангелов от БСП: Борис Цветков действа от свое име

Нели Чолашка Последна промяна на 01 ноември 2013 в 17:25 7004 22

Страхил Ангелов, депутат от БСП.
Страхил Ангелов, депутат от БСП.

 

Страхил Ангелов е депутат от БСП, избран от 23 МИР – София. Завършил е “Международни отношения”. Владее английски, френски, руски и сърбо-хърватски език. Член на комисията по околна среда и на комисията по европейските въпроси. На извънредния парламентарен контрол на 29 октомври той попита министърът на културата Петър Стоянович какво правят пиано, балон и простори върху паметника на Цар Освободител и намя ли да предприеме нещо те да бъдат махнати от това пространство.

Как ще коментирате студентските протести и окупацията на Ректората на Софийския университет?

Когато 100 души саботират учебен процес, който касае повече от 20 000 души, както е случаят със Софийския университет, не мога да подкрепя такова нещо. Още повече това противоречи и на Закона за висшето образование - там е записано, че политическа дейност не може да се развива в учебните заведения в нашата държава. Исканията на протестиращите студенти, не на студентите въобще, са чисто политически - те искат оставка на правителството, разпускане на 42-то Народно събрание. Забележете, искат оставка на всички лидери на политически партии. На нашия лидер (Сергей Станишев) аз вече съм му я искал. Нека например Радан Кънев (лидерът на ДСБ) да открие сезонът на оставките. Щом ДСБ изразява толкова силна подкрепа за окупацията на Софийския университет. В общи линии конституцията също е нарушена по този начин - там в чл. 57 е записано, че правата на гражданите са неотменими и никой не може да упражнява права, ако нарушава правата на останалите хора, а в случая е точно така.

Одобрявате ли нахлуването на ваш депутат - Борис Цветков, в двора на Софийския университет на 27 октомври, начело на младежи с бръснати глави и тези младежи от БСП ли са или от друга политическа сила?

Не мога да коментирам Борис Цветков. Той не е упълномощаван от нито един партиен орган да ходи там. Аз лично нямам намерение да нахлувам в университета, това не ми е на нивото - няма какво да разговарям със 100 човека. Не зная дали младежите с Борис Цветков са от младежкото БСП, аз навърших 36 години през лятото и отдавна не съм младеж, но нямам спомен някой партиен орган да е упълномощавал тези хора да влизат в университета, които и да са те. Борис Цветков очевидно действа самостоятелно и от свое име.

Защо ви притеснява пианото на протестите, което е сложено до паметника на Цар Освободител?

Расъл съм и съм възпитаван в семейство, в което винаги сме уважавали историята и традициите, почитали сме нашите национални герои, в общи линии в патриотичен дух. Знаем, че на паметниците се поднасят венци и цветя. Пиано ние нямаме традиции да слагаме на мястото, на което се поставят венци и цветя. Не зная кои са тези патриоти, които сквернят паметника. Плюс това там нямаше само пиано. Паметникът беше облепен с плакати, имаше кръст, балон. Все пак паметникът на Цар Освободител символизира нещо друго, не "Оставка".

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

03.11 2013 в 00:12

Балкански явно много те бият, щом си станал такъв експерт колко и къде боли.
Слагай по малко гланц по джуките и може би ще се отърваваш по-лесно. Пък и трупни малко мускул, стига кисна тука по цял ден - на снимките дето ти гледах изглеждаш 50 кила напикан.
Та стегни се малко, ходи с други гейове, недей сам по тъмното и живота ти ще стане по-приятен.

02.11 2013 в 13:35

Балкански, Ганьо? Защо на този точно коментар си изпусна нервичките бе, моето момче? Явно наистина е време твоите masters of puppets да те сменят. Не стига, че си елементарен и пееш само едно и също, а и вече не издържаш на напрежението.

02.11 2013 в 06:07

Ето това е комунистическата наглост,след като бяха сменили надписа на паметника за да е няма думата Цар и го бяха оставили да се саморазруши,сега имат наглостта да имат претенции за околното пространство.Сигурно скоро ще повдигнат и обвинение срещу Ц.Ц.,че не е дал поръчката за ремонта на паметника на техен червен другар.

02.11 2013 в 00:16

някой не си е пил хапчетата! хахахаха

01.11 2013 в 23:59

мухахаха пожълти гащите значи обичам тия когато се изненадат седнали на земята викам стани ако смееш обаче повето не събират кураж много боли долу ниско и в сплита направо губят ориентация откъде им е дошло есната чук левата светкавица майна майна useless

01.11 2013 в 23:03

пусни джойстика бе мишка, че майка ти иска да изхвърлиш боклука! много плей стейшън, много! ти си срам за БГ бе поп Кръстьо! родоизменник!! кого плашиш бе насран нестабилен агресант! крий се зад монитора и се пукни от злоба!

01.11 2013 в 21:14

леле полудевам полудевам бесен съм

01.11 2013 в 21:13

клавиатурнаа нинджа еййй ти се моли щото лоу кик-маваши в тиквата-гиияку дзуки в сплита и си долу насран шти покажа подметката на Док Мартенса да видиш че са ОРИГИНАЛНИ с метално бомбе и подковани още не знаеш какво е страх муньо

01.11 2013 в 20:56

Ами като действа от свое име да го изключат от партията или да го накажат по някакъв начин. В противен случай излиза че действа от името на БСП.

01.11 2013 в 20:49

До майстор балкански- ЕК клавишен терорист, моли се да не те намеря на живо, да видим тогава кой кого! Много си смел във форума! Ти си типичния комунист - не търпящ друго мнение и плашещ с терор! А бяхте освободили България от страха?!?! Хахаха! Юда!