Quantcast

БСП: Бирфестът и пианото да се махат от паметника на Цар Освободител

Последна промяна на 29 октомври 2013 в 15:20 1970 59

Протестът: ден 101 Снимка: Сергей Антонов
Протестът: ден 101 Снимка: Сергей Антонов

Възмущение от протестиращите, които са поставили пиано пред паметника на Цар Освободител, изказаха в пленарна зала днес депутатите от "Коалиция за България" Кирил Добрев и Страхил Ангелов.

"Искам да припомня на мирно протестиращите български граждани, които ползват паметника за катерушка, че той е построен в едни от най-тежките години за България, издигнат в знак на признателност", посочи Кирил Добрев.

Той припомни, че паметникът бе ремонтиран наскоро с пари на руски бизнесмен. Добрев попита министъра на културата Петър Стоянович дали е разговарял по темата със столичния кмет Йорданка Фандъкова.

"От началото на протеста паметникът е окичен с плакати и балони, дори в определени моменти бе опънат и простор, на който къмпингуващите простираха прането си. Имате ли комуникация с Фандъкова и СОС? Питам, за да знам дали има шанс в скоро време бирфестът, който е наоколо, да бъде затворен. Сутринта, като идвах на работа, протестиращите праскаха карти и единият се ядосваше защо не му е дошла четвърта деветка", разказа Кирил Добрев.

Червеният депутат Страхил Ангелов се подкрепи колегата си Добрев, като посочи, че е гото, ако се наложи, сам да премести пианото.

"Имате ли някакво намерение да разкарате строшеното пиано, на чието място хората идват за да поднесат цветя? Включително, ако се наложи, имам и аз физически готовност, ако трябва, да го дръпнем от там", предложи Ангелов.

Министър Стоянович отвърна, че е отнесъл въпроса до кмета, но Фандъкова му е отговорила, че поставените плакати и пианото не са в разрез със Закона за културното наследство.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

30.10 2013 в 11:52

Гладна кокошка просо сънува! Ще ви се да е така, странното е, че толкова вече сте увредени, че си вярвате - някакви си там пройдохи не знаят какво искат... Обаче, мили наши мутанти, не е така. ПОВЕЧЕ НЕ ВИ ИСКАМЕ!

30.10 2013 в 02:18

Киряк Стефчо, брой си рублите, обръщай ги в долари и докато е време си махай продажния гъз от България! Ако Бойко не ще да влезе в ролята на Пиночет, ще намерим подходящия човек! Останалото го знаеш... Сега Чили е с най-висок ръст на икономическо развитие в Латинска Америка. Защото там комунисти живи няма!!!

30.10 2013 в 02:12

Само думата "гербераст" ли успяхте да измислите с Кутьо Пут.ев на Позитано? За да скриете, че истинския, гадния ПЕДЕРАСТ Сергей Станишев ви е лидер? Долни маймуни! Колкото по-червен ви е задника, толкова по безсрамно го вирите.

30.10 2013 в 02:08

Не, вече не ОСТАВКА! Мафия оставка не дава! Все пак още има надежда за мирно решение! Верно, не е съвсем мирно, но не е и гражданска война.
Политическите дебили не чуват думата оставка. Ето защо ОКУПАЦИЯ! Студентите намериха верната формула как да изритаме червените идиоти от властта. Формулата е О К У П А Ц И Я! Окупация на учрежденията – на министерствата, на Министерския съвет, на Парламента!Окупация на продажната Прокуратура и корумпирания Съд. ОКУПАЦИЯ!!! Въпреки платените мутри на тяхна страна! Въпреки мамините им синчета, които се представят за новото червено поколение. Въпреки полицията – тя трябва да защитава народа от тези крадци, а не крадците от народа.
ОКУПАЦИЯ! ОКУПАЦИЯ! ОКУПАЦИЯ!

30.10 2013 в 01:29

На глупав въпрос - глупав отговор. Както казва и Стефан - на какво ТОЧНО трябва да отговарям?

30.10 2013 в 01:28

Свиня ще викаш на баща си, като гледам какво прасе му се е родило. :)))

29.10 2013 в 23:07

Тоя па, педерунгела гнусен зел и да се оплаква ?! Аз да те питам теб - имате ли някакво намерение да се разкарате от парламента вие ?!

29.10 2013 в 21:28

Най-накрая ще влезем, и ще ви ометем оттам, и то по най-грубия начин! Щом не става с добро.

29.10 2013 в 21:12

:)))))))))) Той не може да обясни какво прави в момента, ти го питаш какво ще прави някога си, че и при разни варианти:) Е как да ти отговори?

29.10 2013 в 21:07

Брой си там спокойно пачката с умрели президенти, и не ми бери грижата. Нали се продаваш за ценни мъниста и копченца - радвай се.
А аз нямам нужда да ходя никъде - страната на българите е България, и аз си имам работа за вършене в нея, не като вас.