Властта се обърна за "Комплекс Калиакра": Протестиращите били манипулирани

OFFNews 07 август 2017 в 09:15 4601 3

Вицепремиерът Валери Симеонов обясни, че протестите на хората за защитена зона "Комплекс Калиакра" се дължат на това, че те са били подведени от дезинформации и манипулации от страна на опозицията.

„Става въпрос за тясна ивица покрай самия бряг. В момента по-голямата част от тази ивица е от пустеещи земи. Там има и два ветропарка и едно голф игрище. Не става въпрос за големи територии, не става въпрос и за ощетяване на голям брой хора, заяви вицепремиерът пред Нова телевизия.

Той уточни, че за тази територия има забрана за извършване на всякаква земеделска дейност, както и че има и участък от акваторията, на който е забранено "траленето" на морското дъно, което съсипва морската флора и фауна.

"Риболовът не е забранен. Риболовът е разрешен и никой не отнема поминака на хората, които имат лодки. Те ще могат да продължават да излизат на риболов”, обясни той.

Симеонов подчерта, че не може да упрекне министъра на околната среда и водите за издаването на тази заповед, защото всеки ден забавяне носи загуби от 20 000 евро на държавата.

"Преди 18 месеца България е осъдена. Делата са приключили с решение на съда, че България подлежи на санкции", посочи вицепремиерът.

Според него въпросът със защитена зона „Комплекс Калиакра” ще бъде решен с компенсации или с възмездяване с земи, тъй като става въпрос за неголеми територии.

"Хората са насъскани и това е работа на опозицията. Тези протестиращи дори не знаят дали техните земи попадат в защитената територия. Хората са манипулирани. Дяволът не е толкова черен. Хората ще бъдат компенсирани", каза Симеонов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15414

1

Hihi1981

07.08 2017 в 09:25

Нещо за голф игрищата и перките?!!!КОИ ги е разрешил?тишина....
 
X

Да помогнем на украинските деца!