Студ, сняг, а Трейс лее асфалт (видеа)

OFFNews 17 декември 2018 в 13:09 8413 4

Поредно безумие при пътните ремонти у нас. 

В социалните мрежи се появиха клипове, направени вчера, на които се вижда как работници на строителната фирма "Трейс" на пътя Тетевен - Гложене полагат асфалт директно върху снега.

Човекът, снимащ безобразието на строителите, е силно афектиран и за малко между него и служителите на пътищарската компания, избухва напрежение, се вижда на видеата. Именно Трейс бе една от компаниите, които наредиха пътностроителна техника по Цариградско шосе в София преди няколко дни за абсурдния протест в подкрепа на властта, която захранва големите от сектора с поръчки за милиарди левове.

След като скандалните записи се появиха във фейсбук, пак там обяснения даде и ръководителят на проекта по ремонта инж. Венцислав Дилков.

Ето какво написа той:

Аз, инж. Дилков, ръководител на проекта взех решение, което е форсмажорно. Пътят, който рехабилитираме няма алтернатива. Нашата задача бе пътят да е безопасен и да бъде пуснат в двете посоки до Коледа. Неделните дни, за нас пътещарите, са подходящи за работа, защото няма трафик. Метеорологичните условия бяха добри, прогнозите за валежи в тетевенския край бяха за вечерните часове. Пътят беше готов за полагане на асфалт, направихме едната лента и започна да вали сняг следобедните часове. Имах пред себе си два варианта- да оставя платното така и да прибера машините или да останем с хората и да довършим започнатото. Знам, че е недопустимо да се полага асфалт върху сняг, но знам , че и образуваната дълга надлежна лента се превръща в своеобразен ръб, който става опасен и може да предизвика множество ПТП. Избрах да направим и другата лента, защото е важно през следващите зимни дни хората да пътуват без изненади и капани на Пътя. Когато времето се промени, ние ще фрезоваме асфалта наново и ще положим асфалт, което ще бъде за наша сметка. Още веднъж казвам, става въпрос за форсмажорно обстоятелство - безопасността на хората срещу Името ми. Избрах първото.

Коментарите под публикацията му обаче ясно показват, че това обяснение не се приема. Повечето от взелите отношение по казуса съветват Дилков да провери какво означава "форсмажор" преди да коментира.

Случаят в Тетевенско е вторият пореден само през последните дни. Във Велинград граждани също заснеха как се лее асфалт върху навалял сняг по улица в града. Там изпълнител бе компанията "ИСА 2000", а ремонтът на улицата бе по проект "Нова визия на централна градска част, местата за отдих, ремонт и реконструкция на улична мрежа в град Велинград". Той е на стойност 3 811 041 лв. без ДДС като парите са от Оперативна програма "Региони в растеж". Кметът на родопският град от ГЕРБ обаче убедено заяви, че не било проблем да се лее асфалт върху сняг.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11866

4

кумчо вълчо

18.12 2018 в 13:24

Ами ако го направят качествно, как е усвоят кинти следващия път..

То като излезе новто Бентли нали требе пари да има! Няма като някои прошлаци да карат 2 годишни таратайки, трабва да се сменет по-често.

6006

3

Kavrakmanol

17.12 2018 в 18:15

В тази фирма нямат ли ръководство - ами са изтипосали този клет инженер да се обяснява като партизанин. Колкото си голям на килограми, толкова си малък на смелост и отговорност пред служителите си. Това явно е патента - правиш глупости и щети ( щото да се асфалтира в киша си е глупост и шета) и после съдиш хората си за тях. Сега това на чия сметка ще го пишете - на Делчо където дели със себе си само, на плейбоя, който учудващо не знае къде се намира все още, или на Инженера - Матросов.

6245

2

kokoten

17.12 2018 в 16:35

....нема за кога да се чака,Мутрата и мафиотите около него требва да ошушкат всичко...иде нова година ,а с нея и нови обществени поръчки които трябва да се "усвоят".....Ех,Мутро,Мутро,смрад си ти,Мутро....

11719

1

Краси

17.12 2018 в 14:28

Този участък беше затворен още през Юли - до коледа ли го докараха, за да полагат асфалт?
На това му викат "по слънчице поспали, по месечинка поработили".
С други думи - като нямат капацитет за изпълнение на дадена поръчка, просто да не се лакомят за нея - съвсем просто е.