Quantcast

Шефът на OMV: "Южен поток" няма да бъде спрян

OFFNews Последна промяна на 11 август 2014 в 09:25 1918 5

Снимка БГНЕС

Противопоставянето между Запада и Русия заради Украйна няма да отмени планираното строителство на газопровода "Южен поток".

Това заявява ръководителят на австрийската нефтогазова компания OMV Герхард Ройс, пише "Файненшъл таймс".

"Газопроводът е проект за 50 години, затова трябва реалистично да се гледа на нещата. Клиентите разчитат на газовите доставки. По тази причина аз не виждам възможности да се наложат санкции върху газа", казва Ройс.

Той отбеляза, че Русия вече доставя по газопровода Opal 36 млрд. кубически метра газ, който минава през Германия, свързвайки "Северен поток" със съществуващите газопреносни мрежи. Това става, въпреки че "Газпром" не е получил одобрението на ЕС за пълна натовареност на тръбата.

Според Ройс увеличаването на трасетата за доставки в Европа е изгодно за енергийната безопасност.

"Четири газопровода са по-добре от три, а пет – по-добре от четири. Това е прагматична гледна точка", заявява Герхард Ройс.

На 24 юни "Газпром" и OMV подписаха споразумение, което определя принципите на работата по строителството на "Южен поток" в Австрия и по-нататъшната му експлоатация.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11.08 2014 в 10:59

Ми давайте парата и може не 2, 3 а 15 тръби да прекарате!!!
Ще дълбаете, под земята ще ги вкарате, ще собственост на България и след това шистов газ на блядски цени ще ви доставяме!!
-----
Да хебем, блядските измекяри!!!

11.08 2014 в 10:48

Що не мрете в лайна бе рускопоклонничета мръсни .. не спрехте да им лижете задника на тея, дейба майка ви долнопробна дейба.

11.08 2014 в 10:13

Гнила работа. Човека се облизва като гладен котарак на кофа с рибка. Лошото е, че шанса българите да сме рибката е много вероятно. Австрииците и Руснаците ще прибират, а ние ще плащаме. То ще плащаме като попове (1) глоби на ЕС за това, че погазихме международни отговори, (2) обезщетения, че тая тръба не работи, щото реално не може да се построи, (3) вноски за газопровода с тлуста лихва, щото в БГ данъкоплатеца плаща газопровода, вместо да дадем концесия на оператор, който ако иска да си намери пари от където си иска, ако вярно е толкоз печаливш проект ще има инвеститори.

Самия факт че държавата инвестира а не е частна инвестиция говори, че проекта е доста смърдящ

11.08 2014 в 10:12

Правителството на БСП/ДПС точно за 1 седмица ни е** *****. И ядрен реактор и южен поток...деи*а

11.08 2014 в 09:50

... говори ми за пари, а не ми говори общи приказки! Нас ни гърбят с 4 милиарда и не е ясно колко още ше ги раздуят, а австрийската част е 200 милиона, така че по-тихо там! Освен това руснаците са неспособни та прекарат тръбата (че и газ) през морето самостоятелно. Продължавам да съм сигурен, че точите лиги за суми от Арбитраж на сделката!

... хахахахахаха

... де гиди австрийски корумпета мазни...

... хахахахахаха