Quantcast

Екатерина Захариева: Опасявам се, че ЕК може да спре „Южен поток“

Последна промяна на 07 август 2014 в 08:37 4285 8

Снимка Сергей Антонов

Екатерина Захариева

"Така, както е тръгнало да се структурира проектът „Южен поток“, се опасявам, че той няма да се осъществи. Той трябва да се структурира правилно, за да не го спре Европейската комисия". Това заяви служебният вицепремиер по икономическа политика и министър на регионалното развитие Екатерина Захариева във връзка с появилата се информация за продължаващите процедури по строителството на „Южен поток“.

Припомняме, че вече бившият регионален министър Десислава Терзиева е подписала разрешение за строеж на обекти, част от газопровода „Южен поток“, няколко дни преди да напусне поста.

„Факт е, че подготвителни действия са се случвали. Разрешение за строителство е дадено на инвеститора „Южен поток България“, но този проект трябва да се случи по правилния начин. Така, както са тръгнали да се случват нещата, ще стане така, че проектът няма да се случи, защото ЕК ще го спре“, заяви Захариева в ефира на bTV.

По думите й служебният кабинет ще окаже пълно съдействие на Брюксел по повод стартирането на наказателна процедура срещу страната ни по отношение на газопровода „Южен поток“.

Захариева коментира и спрените средства по две от оперативните програми.

„Имаме риск да загубим безвъзвратно около 150 млн. лева по ОП „Регионално развитие“. В случай, че се забави още изпълнението на проектите, тази сума може да нарасне доста“, заяви тя.

Тя допълни, че основните приоритети на кабинета ще са свързани с възстановяване на плащанията по ОП „Околна среда“ и ОП „Регионално развитие.

По думите й ще се направи проверка къде е възможно да бъде намерен ресурс в бюджета. Ако има проекти, които не са довършени и няма как да се разплатят, ще бъдат пренасочени към средствата за плащания към строителите, които вече са дължими.

„Надявам се до края на октомври плащанията да бъдат възстановени“, посочи Захариева.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

07.08 2014 в 11:22

Г-жо Зхариева,не се "опасявайте",а се надявайте ЕК да спре този доказано престъпен проект "Южен поток",а ваше задължение като български министър е това да се случи по най-бързия начин,а виновниците за него да се отзоват в затвора !!!!!!!!!!

07.08 2014 в 10:46

Комунизмът е много красив идеал, за който са загинали много светли и честни личности. Това каза на първата си пресконференция служебния премиер проф. Георги Близнашки, след като постави като приоритет номер едно в работата си провеждането на честни, демократични избори и цитира заглавия в медиите, според които протестът е на власт чрез служебния кабинет.

07.08 2014 в 10:38

... май не схващате, че колкото и да платите, накрая пак нищо няма да имате освен нови и нови разноски от национално значение...

... хахахахахаха

07.08 2014 в 10:28

В четири реда, четири пъти "случи се"
пазо боже с такива политици и журналисти ....

07.08 2014 в 10:07

Хе - хе ако се разминем с само с 4 милиарда трябва да почерпим. Те до сега сигурно са толкова, а стрителството не е почнало още.

07.08 2014 в 09:37

Аз пък се надявам да го спре. Не ми се плащат 2 милиарда за подкупи на родните рубладжии и още толкова на руските олигархчета...

07.08 2014 в 09:05

За съжаление няма да го спрат прекалено много политици са купили руснаците и у нас и на запад. Тежко и горко на внуците ни които ще плащат корупционен поток.

07.08 2014 в 08:41

//Опасявам се, че ЕК може да спре „Южен поток“//

Аз пък въобще не се опасява, просто ще бъде спрян, каквито и свирки да правите!!!