Стойнев: Пеевски и Василев нямат фирми в проекта „Южен поток”

OFFNews 08 август 2014 в 13:19 3897 9

Драгомир Стойнев

Цветан Василев и Делян Пеевски нямат фирми в "Южен поток". Това каза пред "Фокус" бившият министър на енергетиката Драгомир Стойнев.

Той коментира информация на „Капитал” и „Медиапул”, според която в този консорциума за "Южен поток" е имало фирми на Цветан Василев, Делян Пеевски и Генадий Тимченко.

"Но никъде в регистрите както българските, така и тези, които са на руската компанията „Стройтранзгаз”, не излизат тези имена. Особено Цветан Василев и Делян Пеевски нямат фирми в "Южен поток". Но с оглед развитието на проекта и шума, който се вдига, са останали три фирми - български и една руска, която е подменена. Но никъде в регистрите не излизат имената на Делян Пеевски и Цветан Василев", обясни Драгомир Стойнев

"По повод слуховете, които са от „Капитал” и „Дневник” – това съм имал предвид, но никъде не е имало имената на Цветан Василев, Делян Пеевски, дори и на Генадий Тимченко, защото "Стройтрансгаз" е закрито акционерно дружество и там не фигурира името на Тимченко. Фирмите са преценили да напуснат консорциума с оглед реализацията на безпроблемната реализация на проекта", каза още той.

По-рано днес "Медияпул" писа, че енергийният министър е признал в ефира на бТВ, че Делян Пеевски има строителни фирми и те са били част от консорциума, който спечели оспорвания от ЕК конкурс за строежа на българското трасе на "Южен поток". По време на участието си в сутрешния блок на бТВ, Стойнев заявил, че строителните фирми на Пеевски са излезли от консорциума.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!