Quantcast

От шеф на БЕХ Боян Боев става шеф на енергийния регулатор

OFFNews Последна промяна на 11 декември 2013 в 14:46 5811 5

Боян Боев
Боян Боев

„Взехме решение Боян Боев да бъде избран за председател на ДКЕВР до края на мандата на Анжела Тонева и Лиляна Младенова за член на ДКЕВР до края на мандата на Михаил Димитров“. Това обяви министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев на пресконференция. „Снощи разбрах, че Анжела Тонева и Михаил Димитров са подали оставки. Доколкото разбирам, мотивите са лични. Напрежението в ДКЕВР е огромно, но то е огромно и в сектор енергетика, защото системата е изцяло дебалансирана”, добави Стойнев. „В енергетиката не трябва да има резки движения, всяка стъпка трябва да е премислена”, каза още той.

5-годишният мандат на Тонева всъщност бе едва започнал - тя бе назначена през юни тази година от настоящото правителство.

В момента Боян Боев е изпълнителен директор на Българския енергиен холдинг, той е на поста от юни тази година. Преди това той бе финансов директор на държавната ТЕЦ „Марица изток 2“, в която е започнал кариерата си като икономист през 2003 г., където последователно заема различни изпълнителни и ръководни длъжности. Боев е роден през 1979 г в Нова Загора. Завършил е бакалавърска степен по счетоводство в Югозападния университет и магистратура по икономика, счетоводство и контрол във Великотърновския университет.

Така от началник на държавния холдинг, който контролира 8-те големи държавни енергийни компании (НЕК, Електроенергийния системен оператор, АЕЦ "Козлодуй', ТЕЦ "Марица изток" 2, Булгаргаз, Булгартрансгаз, "Мини Марица изток" и "Булгартел"), Боев вече ще регулира техните цени и дейност.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11.12 2013 в 15:26

" КОЙ" взе решението? Отговор : Георги Христозов и Цветан Василев . А сега чакайте какво ще се случи с част от земята на ТЕЦ Марица Изток 2 и 5 и 6 блок в същата централа. Тези са по големи крадци и от ГЕРБ. А този Боян Боев си е чиста "калинка"

11.12 2013 в 15:08

Този се сети да мисли, че и да премисля:) Де да имаше такива прозрения всеки ден!

11.12 2013 в 15:05

Брей, милите...подали оставки по лични причини . И тъкмо навреме и доброволно...Преди Коледа стават чудеса.

11.12 2013 в 14:56

Още една калинка без висше образование (завършил ЮЗУ) на несъотвтствено висок постт

11.12 2013 в 14:53

E, това е същото като да назначиш най-големия контрабандист да бъде шеф на митниците. Слава на партията майка на БСП,ДПС,ГЕРБ, Атака и т.н. вие си ги знаете