От Маями до Равно поле или технологичната трансформация на една българска компания

OFFNews 22 октомври 2019 в 16:10 30462 0

Този месец се навършва една година от новия складово-логистичен център на Office 1 Superstore, който се намира в с. Равно поле. Българската компания стъпва на технологичен прогрес, иновативност и дигитализация. 

Причина за създаването на центъра е амбицията на българската Кооперация "Панда", която дава сериозна заявка за високи стандарти в логистиката на световно ниво. 

"Изминахме път, при който българска компания придоби американска търговска марка.." сподели председателят на Кооперация "Панда", Елка Каменова-Цанкова, тя се чувства горда от разгърнатия потенциал за изминалите 21 години. 

На 21 февруари 2018 г. бе направена първата крачка към една технологична трансформация, като българската компания "Панда" стана единствен собственик на Office 1 Superstore за целия свят. След дълги преговори, свързани с правата на компанията, се налага лично да пристигне президентът на Office 1 Superstore International - г-н Марк Бакаш от Уест Палм Бийч, Флорида. 

"Радваме се, че за изминалите 21 години успяхме да разгърнем потенциала си и да докажем, че българска компания може да изпревари по всички показатели бизнеси от цял свят. Това ни накара да се чувстваме горди от постигнатото до тук и да гледаме с още по-голяма увереност към бъдещето, заяви шефът на "Панда". Инвестицията, която е вложена в центъра, е в размер на 7 милиона евро, сертифицирана като клас А от Българската агенция за инвестиции към Министерство на икономиката. Тя представлява сграда на 22 етажа, работеща с модерна австрийска автоматизирана система за складиране и обработка на поръчки OSR, при която боксовете пътуват до складовите адреси и сами носят продуктите до двамата оператори. Това е роботизиран процес, с които се увеличава продуктивността, като самата система гарантира и минимализиране на грешките до 0,1% - голям технологичен прогрес. 

Office 1 Superstore е най-голямата верига магазини за офис консумативи и офис мебели в България. Притежава 40% пазарен дял и е предпочитан партньор от над 130 000 клиента, 80 магазина на територията на цялата страна и се гордее с над 1000 служители. 

Компанията се състои от 14 различни дивизии с над 40 000 продукта, сред които такива на собствени марки като RFG Real Feel Good, Office 1 Superstore, Top office и Colori, както и на брандове, за които марката е ексклузивен представител в България, като Fabriano, Faber Castell, Colop и тн. 

Разположението на логистичния център съвсем не е случайно - с. Равно поле е в непосредствена близост до София, което го прави стратегическо място за обработка и доставка за всички клиенти от магазинната мрежа на компанията, както и нейните B2B партньори в цялата страна. Към центъра има и печатна база с последно поколение дигитални машини.

Кооперация "Панда" изминава пътя от Маями чак до Равно поле, като заявява изключително високо ниво на технологичен прогрес надминаващ цяла Югоизточна Европа. Базата на центъра се слави с площта си от цели 8 600 квадратни метра, които са оборудвани с най-модерната, автоматизирана и иновативна система за складиране и обработка на стока.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови