Quantcast

Oман влиза в преговори с БНБ за КТБ

OFFNews Последна промяна на 26 юни 2014 в 08:32 4037 15

КТБ
КТБ

Държавният инвестиционен фонд на Оман е провел разговори с българското правителство и централната банка във вторник за рекапитализацията на Корпоративна търговска банка (КТБ), е съобщил пред "Ройтерс" почетният консул на Оман в София проф. Стоян Денчев.

Неговият коментар е първата индикация за отговор на Оманския фонд на кризата в КТБ.

Държавният инвестиционен фонд на Оман е вторият най-голям акционер в КТБ след дружеството "Бромак" на Цветан Василев. Фондът притежава около 1/3 от акциите.

Още зашеметено от "пердаха" на изборите за Европейски парламент през май, правителството на Пламен Орешарски обяви плановете си да национализира КТБ, ако акционерите не я спасят, уточнява "Ройтерс". Агенцията допълва, че кризата с банката е подновила вниманието върху инвестиционния климат на най-бедната държава членка на Европейския съюз, измъчвана от политическата нестабилност и епидемична корупция.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26.06 2014 в 14:38

Мен ме притеснява Пеевски да няма някакъв пръст в цялата история, че тогава вече ще я втасаме. Много добре знаем, че той и Доган имат над 300 милиона кредити от КТБ и се опитват да предизвикат фалит на банката. Много скоро ще станат ясни много неща според мен.

26.06 2014 в 13:38

Накрая да не се потвърдят слуховете, че Оман има някаква връзка с Пеевски и от там с ефенди и да излезе, че дори и те са замесени в тази игра?

26.06 2014 в 13:17

БНБ и правителнството обаче отказват да коментират тези разговори, навярно и тях ще се опитат да разубедят, както руснаците, тъй като имат големи мераци за нациоланизация и покриване на мизериите, които сътвориха в банката - дали има източени държавни пари от нея в последните седмици, какво става с парите на филмите на Пеевски и мама му Ирена?! Дали някой не си поръча банката?!

26.06 2014 в 13:07

Случаят с КТБ говори само за едно - някой отвън пак ни е купил. Въпросът е кой и с каква цел? и какво ли още трябва да се случи че всеки да си стегне багажа и да се запъти към Терминал 2

26.06 2014 в 12:37

А бе не знам, ама наистина, ако Оман си е паравана на Доган (Пеевски) значи да не се надяваме на нищо добро занапред. Според мен държавата не бива да им дава банката н атях. По-добре да стане държавна в такъв случай. Нишо вече не е ясно на никой от толкова задкулисие. Важното е, че в КТБ парите на хората са сигурни.

26.06 2014 в 12:11

Това е добра новина . Бях сигурен, че ще се намерят хора, които да вложат капитали в банката, а има още много време до 21-ви ! :)

26.06 2014 в 11:45

Чудя се прокуратурара няма ли най-сетне да каже има ли някакви предположения относно това кой седи зад атаките срщу КТБ? Кой причини тези проблеми на банката и на хората? Кой е отговорен за това че пенсионерите сега нямат пенсии, детските градини нямат пари за храна и т.н. ?

26.06 2014 в 11:30

До коментаторите: Вие наясно ли сте с ДЪРЖАВНИЯ омански фонд, или си повтаряте едно и също пак с цел вкарването на паника??? Май много тролове тука!

26.06 2014 в 10:53

Леле, леле, ако наистина Оманския фонд е паравана на Дебелян и Доган, да ни е честито отново това, че парите ни ще отидат в ръцете на Доган ефенди. Тоз фалш трябва да спре веднъж завинаги!! КОЙ, Кой овладява държавата на сто процента?!! КОЙ!

26.06 2014 в 10:53

Това не е Държавният инвестиционен фонд на Оман. Това е левият фланг на ВТБ. Защо да се разправят с циганските ни правителства,като могат да докопат всичко с един ход?