Ударът по КТБ спира строежа на стадиона на "Ботев"

Ивайло Анев 25 юни 2014 в 15:21 5777 3

Строежът на стадион "Христо Ботев" в Пловдив.

Строежът на стадиона на "Ботев" спира.

Причината е решението на БНБ да замрази всички плащания на фирми и граждани със сметки в КТБ и да постави банката под специален надзор заради риск от неплатежоспособност.

"Вследствие на решението на Българска народна банка (БНБ) да замрази всички плащания на фирми и граждани, разполагащи със сметки в Корпоративна търговска банка (КТБ), ПФК Ботев уведомява обществеността, че всички разплащателни сметки на клуба са блокирани и по този начин е нарушен механизмът на разплащане към доставчици и контрагенти, отговарящи за ремонтните дейности на стадион „Христо Ботев” в гр. Пловдив. Настъпилите форсмажорни обстоятелства ни принуждават временно да преустановим всички ремонтни дейности по съоръжението", се казва в съобщиха футболния клуб, публикувано на официалния му сайт.

Ангел Палийски от Управителния съвет на Ботев Пловдив внесе писмо до кмета на града Иван Тотев, с което го уведомява, че строежът на стадион "Христо Ботев" спира. Причина за това е, че футболният клуб има сметки в КТБ и докато те не бъдат разблокирани на 21 юли, строежът няма как да бъде продължен.

"Ботев" получи стадион "Христо Ботев" на концесия за 35 години. В предложението си от клуба обявиха намерения за инвестиции в размер на 20 млн. лева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!