Quantcast

БНБ смени квесторите и влезе на проверка в КТБ и "Креди Агрикол"

Александра Маркарян Последна промяна на 25 юни 2014 в 13:26 5488 12

Българската народна банка започна проверка на активите и пасивите на банковата група КТБ (която включва и дъщерната търговска банка "Виктория", която доскоро се казваше "Креди Агрикол - България"), съобщи пресцентърът на БНБ.

Проверката е започнала днес, 25 юни.

Проверяват се и кредитния, и инвестиционния портфейл.

В КТБ АД проверката се извършва съвместно от „ДЕЛОЙТ ОДИТ“ ООД, „ЪРНСТ И ЯНГ“ ООД и „АФА“ ООД, а в „Креди Агрикол - България“ ЕАД – от „АФА“ ООД.

Проверката ще приключи до 10 работни дни.

Междувременно с цел ускоряване и оптимизиране на работата на квесторите УС на БНБ извърши следната ротация:

- Станислав Георгиев Лютов и Елена Здравкова Костадинчев, досега квестори на „Креди Агрикол – България“ ЕАД, са назначени за квестори на „Корпоративна търговска банка“ АД;

- Христина Иванова Стамова, досега квестор на КТБ АД, е назначена за квестор на „Креди Агрикол – България“ ЕАД заедно с Божидар Иванов Аршинков, междувременно заменил Славияна Стоилова Данаилова-Велева.

Промяната цели големината на екипите на квесторите да съответства на обема на работата с оглед на различната големина на двете дружества от групата КТБ, се казва в прессъобщението на БНБ.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

04.07 2014 в 13:06

Защо тъпите квестори изгонихте 200 момчета, цялата охрана на банката. Те с какво са ви виновни? Освен да създавате безработица от готови обучени кадри друго нещо можете ли?

25.06 2014 в 17:29

Алоууу, измъчения /7/, престани да ни натрапваш клозетните си съчинения, досади отдавна на всички вече с този копи-пейст!

25.06 2014 в 15:40

Какви смени на квестори, бе?!? Българите чакат отговор кой, кой, кой с КЛАСИЧЕСКА мафи СХЕМА... ..... срина четвъртата българска банка!??? Пак – КОЙ, КОЙ, КОЙ?
“Мероприятието” КТБ е класически ТЪПИНГ ПОЙНТ, някой да се сеща как действаха протестърите а??? Как едни пишлегари слагаха вериги на СУ (нагнетяване на напрежение с малки групи), това да се сещате? А да се сещате кой финансира “Протестна мрежа? Давам жокер – фондация “България-Америка”. А да се сещате кой е фондация “Тъпинг пойнт”? Давам жокер – Цв. Карагьозова, Божилов, Прокопиеви. А случайно да ви просветва защо “Протестна мрежа” съчинява пасквил срещу КТБ с някакви ообвинения за 2011 г. и “уж” с/у Пеевски, който пасквил Пеевски много го устройва и горещо прегръща. Този пасквил за 2011 г. Цацаратурата пък горещо прегръща май-юни 2014 и веднага блокира БНБ с “уж” обвинение с/у подуправителя на Банков надзор-БНБ и активизира МВР-пикчърс пред сградите на КТБ. Следва серия ТV изяви на Цацаров “как лови престъпници в банките”, уха!!!!, с чифте пищови на МВР Пикчърс, но свърши главното – блокира БНБ, хитра Тъпингпойнт”схема!
Първо в мероприятието “КТБ” е “пасквил от Протестна мрежа с/у БНБ-КТБ”, Цацаратурата и МВР-пикчърс, а след това са опашките пред КТБ и тегленето на 600 млн от сметките на държавните фирми. Кой нарежда изтеглянето ще се установи, и къде са отишли парите - също. Ако са отишли в ББР, която сега ще влиза в КТБ за да я отваря (уплашиха се, че народа изтрещя от толкоз простотия и некадърност), защо са ги теглили? Защо Цацаратурата се включи в ТъпингПойнта – Цацаров толкова ли е тъп, или не е тъп, а е “заработил”, и какво е заработил?!?! А МВР-пикчърс - случайно в това МВР да има някой умен анализатор, или има само лизатори. А в ДАНС, а в БНБ, случайно да има някакъв умен човек? “Протестна мрежа” от лакомия за власт държавата ли искат за закрият, и кой на тези тъпанари им е подхвърлил схема от тъпинг пойнт?!? Защото и Протестна мрежа са едни тъпанари и лесно се манипулират.
В схемата е отредено място и на политици и президент. Местан оповестява “предсрочни избори” и че не може да се срещне с мандатоносителя. ЗОР, та зор. Веднага ПЛЕВНЮ свика КС за оставка на Правителството, точно в графика на схемата “Тъпинг пойнт”... с/у КТБ..., за да се блокира и правителството, да и то в шах.
В мероприятието КТБ освен самата КТБ, която след 5 дни “тъпинг-пойнт ТЕРОР” с/у банката, поисква по закон от БНБ СПЕЦИАЛЕН НАДЗОР, ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ СЕ ОСРАХА. В държавата БГ, всички държ=институции се О С Р А Х А....
И сега кой от тези осралите се – Протестна мрежа, Цацаратура, МВР Пикчърс, ДАНС, БНБ, Правителство ще понесе отговорност, че са некадърни, и им спретнаха мероприятие Тъпинг пойнт?
Последен въпрос – В ТЪПА ДЪРЖАВА ЛИ ЖИВЕЕМ?
айде сега да почнем “Кой, Кой, Кой.... ех че е добре.... – Кой, кой, кой....

25.06 2014 в 15:40

Не виждайте конспирации във всичко. БНБ са независим орган,каквото са решили - това ще е. Предлагам да се въздържаме от излишни предположения и консприации докато тече самата проверка.

25.06 2014 в 15:38

Интересно защо при толкова чужди одитори са се спрели на родни, не че нещо, ама то в тази каша, видяхме, че кой ли не е в сфемата, което пак оставя известни съмнения, но да видим. Продължавам да се изненадвам и защо компетентните органи не правят нищо по въпроса с медиите, които в този случай си позволиха слободия и също допринесоха за паниката сред вложителите, която е най-сигурния път една банка да го закъса. Цацаров пак е с широко затворени очи и дава пресконференции за акциите с голямо закъснение, с което подхранва съмненията.

25.06 2014 в 15:31

Подобна мярка е необходима, тъй като е крайно време да се даде яснота какво е реалното състояние на банката, а не само да се захранват някакви теории в медиите, които всъщност бяха една от причините за тази криза на ликвидността в банката, нищо че по конституция има закони, които на теория трябва да защитават престижа на банковите институции и да не позвомян такива целенасочени атаки да създадат подобни събития.

25.06 2014 в 15:24

Кака така се правят такива промени по никое време и обяснението, че се прави всичко за да се свърши максимална работа не минава. Струва ми се, че тук ще има пръст отново ефенди или Делянчо, старите не са компетентни ли какво? Промяната цели отново някой да постигне някаква цел, не може така, къде са всички, кой го позволи? БНБ какво правите и вие ли сте замесени в цялата помия и ще обслужвате интересни. Накрая на проверката ще си покаже кой, кой е и какво се е направило.

25.06 2014 в 15:13

И как така ги смени, какви са причните, да не се окаже, че новите на хора на Пеевски? На старите какво им имаше, не бяха компетентни ли? Всичко започва на намирисва и си мисля, че и тук Пеевски се е намесил, цацаров осъзнай се свърши си работата, разграничи се от дебелото момче.

25.06 2014 в 15:13

Няма да е зле през тези десетина дни, медиите да си ограничат публикациите на тема КТб и подобни, че вече и без това стана изкуствения медиен скандал. Поне тези проверки да протчеат някак по-спокойно и независимо. Не, че очаквам изтривалките на Пеески, като агенция ПИК например да го направят...ама поне другите.

25.06 2014 в 15:00

В съобщението на Централната банка ясно е казано: "Промяната цели големината на екипите на квесторите да съответства на обема на работата с оглед на различната големина на двете дружества от групата КТБ." Всичко друго отново са спекулации, за съжаление.