Нов трафопост ще помогне за разкриване на работни места във Враца

OFFNews 29 юни 2017 в 14:19 3050 0

Областният управител на Враца Малина Николова благодари на ръководството на ЧЕЗ за инвестициите в подобряване на електроснабдяването на областта на среща с ръководството на електроразпределителната компания, кметове и заместник–кметове на общините и експерти от общинските администрации.

На събитието присъстваха Карел Крал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България, Петър Холаковски – изпълнителен директор на ЧЕЗ Разпределение, Виктор Станчев – главен оперативен директор на компанията, Бойко Чавдаров – мениджър „Управление на активи“ и представители на ЧЕЗ Електро България. 

Целта на срещата е местните власти да се запознаят с плановете и приоритетите на компанията, развитието на електроенергийната инфраструктура и конкретните реализирани проекти в област Враца, с които е подобрено качеството на електрозахранването.

„Благодаря за инициативата на г-н Карел Крал – регионален мениджър на ЧЕЗ за България и на цялото ръководство. Уверена съм, че компанията ще продължи да полага усилия за увеличаване на инвестициите в електроразпределителната мрежа на територията на област Враца и за осигуряване на европейско качество на обслужване за гражданите и бизнеса“, каза Малина Николова.

Карел Крал запозна представителите на общините от областта с плановете и приоритетите на компанията.

„През 2017 г. ЧЕЗ Разпределение ще увеличи обема на инвестираните средства в реконструкция и обновяване на мрежата в област Враца с 55% в сравнение с предходната година. Компанията ще вложи в региона 3.1 млн. лв. Реализацията на планираните проекти ще ни позволи да подобрим качеството на доставките за клиентите на ЧЕЗ в областта. Отделно ще изкупим всички съоръжения, за които се представят необходимите документи, а за нови присъединявания ще отделим около 700 хил. лв.“, каза Карел Крал.

По време на посещението си в града, ръководството на ЧЕЗ представи и един от проектите, част от инвестиционната програма на дружеството в града за 2017 г., и обяви конкретните планове на ЧЕЗ Разпределение за региона.

„Представям Ви един от най-големите ни проекти в района през тази година - изграждането на нов трафопост в промишлената зона на гр. Враца на стойност 132 хиляди лева, чрез който ще се захранват 23 нови стопански потребители, които ще осигурят работни места в района. 227 хил. лв. инвестирахме в мащабна реконструкция на електропровод „Рашов дол“, което доведе до повишаване на сигурността на електрозахранването на 10 села по поречието на река Искър (с. Ребърково, с.Лютиброд, с.Зверино, с.Игнатица, с.Оселна, с.Злидол, с.Елисейна, с.Очиндол, с.Габровница и с.Еленов дол). 167 хил. лв. ще вложим в модернизация и реконструкция на две мрежи ниско напрежение с обща дължина 2200 метра в гр. Враца. С реализирането на тези инвестиции ще се подобри качеството и надеждността на електрозахранването на 150 домакинства в района между Езиковата гимназия и Автогарата, както и на 100 домакинства в района на улиците „Иван Ангелов“ и „Димчо Дебелянов“, заяви Петър Холаковски, изпълнителен директор на ЧЕЗ Разпределение България.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови