Nеxt.е.GО официално поиска да строи завод за електрически автомобили в Ловеч

OFFNews Последна промяна на 25 май 2022 в 14:48 1601 2

На 10 юли 2021 г. Кирил Петков, в качеството си на служебен министър на икономиката, и представители на германската компания Nеxt.е.GО подписаха меморандум за изграждане на завод за производство на електрически автомобили в Ловеч.

Снимка Министерство на икономиката

Инвестиционно предложение за изграждане и управление на иновативен завод за сглобяване на електрически автомобили e.GO е постъпило в Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Плевен, съобщи директорът ѝ инж. Зорница Йоткова в писмо от 23 май 2022 г. до кметицата на Ловеч Корнелия Маринова.

Възложителят е "НЕКСТ.Е.ГО.БЪЛГАРИЯ" АД Ловеч, информира пресцентърът на община Ловеч.

Уведомлението е публикувано на адрес http://riew-pleven.eu/OVOS_IP.html. От него става ясно, че бъдещият завод ще се намира в имот в Индустриален парк "Балкан", разположен в Северната промишлена зона на Ловеч. Площта на поземления имот на завода е 173 511 кв. м. От нея около 17 250 кв.м. ще бъдат предвидени за паркинг зони за служители и посетители, за контролно-пропускателен пункт на камиони, паркинг за паркиране и товарене на готовите превозни средства, паркинг с логистично предназначение и тестово изпитание и др.

На 10 юли 2021 г. Кирил Петков, в качеството си на служебен министър на икономиката, и представители на германската компания Nеxt.е.GО подписаха меморандум за изграждане на завод за производство на електрически автомобили в Ловеч. В него бе посочено, че инвестицията, привлечена от Автомобилния клъстер в България, ще бъде около 140 млн. евро, като до края на 2021 г. се очакваше да бъдат разкрити 1000 нови работни места.

В Съвета на директорите на "НЕКСТ.Е.ГО.БЪЛГАРИЯ" влизат братът на Кирил Домусчиев - Георги Домусчиев, Томас Бладес, Авто парк България, Тимо Вамиг, Матиас Пройс и Асен Хинов.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1623

2

Злотоку4е

25.05 2022 в 18:50

200км пробег не е зле, а и винаги може да и закачиш едно ремарке за велосипед и да туриш един бензинов генератар Hondao от циганския пазар за 200 лв.

-1167

1

Johnny B Goode

25.05 2022 в 18:05

Няма лошо, ама като гледам какви тротинетки са моделите им, май ще бъде "заарска работа", както вика бай Захари Стоянов.