Quantcast

Михаил Миков поиска оставката на Иван Искров

OFFNews Последна промяна на 24 септември 2014 в 09:02 11900 9

Председателят на БСП Михаил Миков поиска оставката на управителя на БНБ Иван Искров заради кризата с КТБ.

Миков направи изявлението си пред агенция Reuters.

Лидерът на социалистите е категоричен, че държавата не трябва да използва пари на данъкоплатците, за да спасява банката на Цветан Василев.

Корпоративна търговска банка бе затворена и поставена под специален надзор от БНБ на 20 юни заради риск от неплатежоспособност.

Седмица по-рано четвъртата по големина банка в България бе подложена на безпрецедентна атака, започнала в петък, 13 юни, с акция на прокуратурата, която разпореди нахлуване в сградата на бул. "Цар Борис III" в София, където са основните офиси на Цветан Василев. Атаката продължи чрез всекидневни медийни публикации до края на следващата седмица, в които се говореше за източване на КТБ от мажоритарния акционер Цветан Василев. Последва масово теглене на спестявания. В края на същата седмица банката бе затворена.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

24.09 2014 в 12:31

Главпрокурор и медии се напъват да искат и предричат как ще “докарат в чувал” Цв. Василев. Кроят планове как да се и как ще се измъкнат от кашата, която забъркаха с Банковата паника КТБ на 13 юни..... (предхождана и от други планирани действия).
Само че КАКВО МИСЛЯТ в сръбската БИА (Безбедносно-информативна агенција) дали ще се вържат на пратените от Главпрокурора пършиви документи, пък и на все явните подадки за ГИГАНТСКА ЗАВЕРА “КТБ” с цел финансов КОЛАПС на БГ (банкова ваканция и финколапс) като средство (през 1997 г.) за заграбване на власт и идване на БГСпасителите, лигите им течаха за власт 2013 и 2014 г.
Нашата ДАНС набързо и през просото се върза (на кого и по чие искане) та угоднически отне допуска на Подуправителя/Банков надзорБНБ Цв.Гунев и така ОСИГУРИ БЛОКАЖ НА БНБ в момент и като елемент на организирания и планиран от 2013 г. КОЛАПС на КТБ! (последван след 22 юни от паника ПИБ).
Но за сръбската БИА е твърде съмнително да се върже на «загрявките» на Главпрокурора, ЯКО набутал се в организирането 13 юни Банкова паника «КТБ, и второ, БИА да не се възползва от предоставената й възможност да влияе на процеси в БГ..., щом сме си свалили гащите, идва момент ... на друго действие!
Както се казва, като му дойде времето ке видиме ...
Иначе, и при оздравяване и при фалит на КТБ данъкоплатците ще платят щетите, нанесени на КТБ с банковата паника и затварянето на банката, Цв. Василев няма да се остави, това е явно....
Отсега данъкоплатците да почват да рИват! Плащането и двата случая – оздравяване и фалит на КТБ е за данъкоплатците – Да почват силно да рИват!

24.09 2014 в 12:02


Суед дъжд качулка!

24.09 2014 в 11:53

Ако не беше Пеевски, КТБ още щеше да дърпа вложители и да раздава кредити на мафията.
Това е много странно?
Ако сложим чертата излиза, че ролята му е положителна.

24.09 2014 в 11:31

Неадекватни както винаги...

24.09 2014 в 10:03

За “Спиро” – ти остави “бабите” и “комунягите”
Плащането за щетите, нанесени с/у КТБ и при оздравяване и при фалит ще е с пари на данъкоплатците. А “заверата КТБ” хич, ама хич не е на някакви “комуняги”, пълен абсурд са и някакви руснаци (има такива дрънканици на пълни идиоти и глупаци, или дрънканици на хитряги за отклоняване от главното – ЗАВЕРАТА с Банкова паника).
Заверата “КТБ” е тук в БГ и тя започва от лятото на 2013 г. – цел ФИНАНСОВ КОЛАПС на БГ и идване на БГСпасителите, лигите им течаха за власт, Яко им се привиждаше схемата 1997 – срив на банките и срив на държавата.
Това са тези, де поръчваха и плащаха протестите, тези, де рипаха с/у държавните пари в КТБ, били много пък се оказа че не са, пък... Марин Райков, пък Галя и Иво Прокопиеви, пък Рустем Плювню..., пък Сигнал протестъри с/у КТБ 25 февр, отнемане достъпа на Гунев и блокаж на БНБ, а сегашния състав на Служебното не говори ли?!?
Всичко последователнО е планирано и натъкмено към 13 ЮНИ БАНКОВА ПАНИКА
А сИга данъкоплатци, почвайте да рИвете!

24.09 2014 в 10:01

Сетила се Мара ...
Оставката трябваше да е факт още докато ти бе шеф на Парламенто. Сега е късно либе за китка. Освен Искров и Цацаров трябва да си ходи. И онова прасе, също. Може и в обща килия тримата да ги турят.

То и Миката е за тази килия.

24.09 2014 в 09:52

Не е пряко ВИНОВЕН Искров за да му иска Миков оставката. Той БАНКОВА ПАНИКА НЕ Е организирал! И какво ще се реши с оставката на Искров и сложат друг.
БНБ няма пари за да покрие щетите, нанесени на КТБ в резултат на организираната от Главпрокурор и МВРПикчърс ювелирна акция с/у КТБ на 13 юни (Телевизия, камери, МВРПикчърс - 3 патрулки, 1МВРБус, 1 МВРДжип и 10-на полицая с маски с х2 пищака, медии бяха изпреварени или слугуваха ... (ежечасно ТЪРЖЕСТВЕНО 13юни в ТVновини с тъпани и цугтромбони внушаваха “Полиция в КТБ” на БГпубликата да ИСТЕРЯСВА... на опашкиКТБ) бе срутена КТБ, следв. седмица е ПИБ!.
Централно място в Заверата “КТБ” е БАНКОВАТА ПАНИКА 13ЮНИ.
кой организира банковата паника, кой преди това внасяше Сигнал с/у КТБ (протестъри на 25 февр, подписан ХрИванов, сега правосъден), пък кой отне (ДАНС!!!) достъпа на Гунев до класифицирана инфо, после Главпрокурор клатурка досъдебно пр-во, вчера Апел. съд отсвири прокуратурата за Гунев http://www.legalworld.bg/37010.podupravitel-na-bnb-e-obvinen-v-prestyplenie-po-slujba-zaradi-ktb.html
” ТОВА ВЕЧЕ НЕ представлява ИНТЕРЕС. Който и да е бил организатора, накрая акционерите ще осъдят БГ да плати щетата на КТБ. От 13-20 юни от КТБ е изтеглен СВРЪХцелия ликвиден ресурс по закона от 1.3 млрд, главно електронно отишъл в Булбанк, Пощенска, Алфа, Париба и т.н. Преди 13юни Стойнев нарежда теглене на 700 млн държавни фирми. (Но.. но.. а къде е мястото на М.Райков за едйствия с/у КТБ по поръчка на Галя и Иво Прокопиеви и Рустем Плювню, ТОВА ЗАБРАВЯМЕ ЛИ ГО???. Доклад/квестори сочи наличен 22 ЮНИ бързоликвиден още 500млн, който вече е изхарчен –квестори, одитори, издръжка, КТБ не работи, не печели, а само харчи... Т.е. още щета за КТБ, или общо близо 2 млрд щета!
ТАКА че данъкоплатци, почвайте да рИвете... така са ви изчислили организаторите НА банковата паника “13юни-КТБ”, данъкоплатците плащат сметката,
ДРЪНКАНИЦИ данъкоплатците да не платят са шменти-капели
В БГ няма пари, в БНБ – няма пари. Всичко останало от бай Тошо веч е окрадено/приватизирано. Последното продаде Бощо –Булгартабак, дял ЕРП и т.н.
Остават само спестяванията на хората за КРАДЕНЕ!
ДАНЪКОПЛАТЦИ почвайте да рИвете!

24.09 2014 в 09:41

Уеуе, Миков сякаш изтрезня!?

24.09 2014 в 09:23

Абе, Миковче, защо не му поиска оставката докато бяхте на власт?! Пак евтин популизъм и стойки за пред бабите мама ви каманяги!