Maриета Захариева е новият шеф на Агенцията за малките и средни предприятия

OFFNews 17 февруари 2015 в 17:01 8051 15

Maриета Захариева е новият изпълнителен директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, съобщиха от пресцентъра на Министерството на икономиката. 

Тя е назначена със заповед на министър Божидар Лукарски, като кандидатурата ѝ е била предварително съгласувана с премиера Бойко Борисов.

Захариева има над десетгодишен управленски, маркетинг и административен опит в сферата на международните икономически отношения и бизнеса.

Завършила е Колеж по „Бизнес и финанси“ към 2-ро СОУ „Академик Емилиян Станев“. Има бакалавърска степен по специалност „Финанси“ и магистърска степен по специалност „Маркетинг“ от Университета за национално и световно стопанство в София, както и по специалност „Финанси“ от Стопанска академия „Димитър Ценов“ в Свищов.

Работила е на ръководни позиции в Първа инвестиционна банка и в Банка ДСК. Заемала е поста на изпълнителен директор на Асоциацията на българските износители. Има пет години академичен опит като преподавател в Нов български университет и в Международно висше бизнес училище - Ботевград.

Участвала е в реализирането на редица европейски проекти и инициативи за подпомагане и насърчаване на бизнеса.

  Най-важното
  Всички новини
  Най-четени Най-нови
  За писането на коментар е необходима регистрация.
  Моля, регистрирайте се от TУК!
  Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

   
  X

  Юлиян Караджов: Нивата на употреба на райски газ са чудовищни