Мая Манолова със законопроект срещу свръхправомощията на банките

OFFNews 25 февруари 2019 в 07:36 2728 1

Националният омбудсман Мая Манолова организира днес обществено обсъждане на тема "Защита от неравноправни клаузи и свръхправомощията на банките". На форума от 11:30 ч. в сградата на институцията на ул. "Георг Вашингтон" №22 тя ще представи законопроект за ограничаване свръхправомощията на банките с промени в Гражданския процесуален кодекс.

Срещу България има наказателна процедура заради несъответствие с правото на Европейския съюз във връзка с неравноправните клаузи в потребителските договори, за което Европейската комисия даде през януари т.г. на страната ни двумесечен срок за справяне с проблема.

Целта на дискусията е да бъде обсъдена промяна в нормативната уредба, която да осигури защита на потребителите, в това число на финансови услуги, предоставяни от банки и други кредитни институции, при снабдяването им с изпълнителен лист по реда на заповедно производство, както и защита от неравноправни клаузи, уточняват от пресслужбата на обществения защитник.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15914

1

поп Дръвчо

25.02 2019 в 08:34

Като знам с кого си имам работа, накрая законът ще защитава андрешковците, а редовните платци ще бъдат гърбени с допълнителни разходи.