Комисията по отбрана единодушно одобри парите на МО за охраната на границата

OFFNews 26 август 2021 в 18:50 2420 0

Депутатите от парламентарната комисията по отбрана ще подкрепят актуализацията на бюджета на Министерството на отбраната за действия по охраната на външната ни граница.

На първото заседание на комисията нейният председател Атанас Зафиров предложи във връзка с увеличения миграционен натиск да има общо становище на всички парламентарни групи за актуализация на бюджета на МО за парите за подсилване на охраната на външната ни граница.

Народните представители от всички партии и коалиции в НС се обединиха около неговото предложение и поеха ангажимент да убедят парламентарните си групи във важността и спешността на това решение. Предложението ще бъде внесено между първо и второ четене на актуализацията на държавните харчове.

В началото на заседанието Атанас Зафиров се обърна към колегите си и с призив комисията да бъде пример за национално отговорно и рационално поведение в интерес на българското общество.

"Сигурен съм, че в нашата работа водещи ще бъдат надпартийния изказ и поведение. Смятам, че можем да покажем един модел на национално единение и решимост в отстояване на националните каузи и интереси. Нека си пожелаем в нашата законодателна и контролна дейност да се водим от чл. 67 от Конституцията, където е казано, че народният представител представлява целия български народ", посочи Зафиров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews