Quantcast

Костов: Политическата криза в България е свързана със спирането на „Южен поток“

OFFNews Последна промяна на 20 юни 2014 в 18:07 5858 16

Иван Костов

Политическата криза в България е свързана със спирането на „Южен поток“. Това заяви бившият премиер и ръководител на Лабораторията за управление на риска към Нов български университет Иван Костов по време на конференция на тема "Истината за Украйна", на която присъства и украинският генерал Игор Смешко, съветник на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна.

Кризата беше предшествана от предизборна кампания, в която българи застанаха срещу българи заради руски интереси и посочиха ЕС като източник на всички злини за България. Ние сме сред страните, които са най-уязвими и заплашени от подобна стратегия на конфронтация, допълни Костов.

Според Лабораторията за управление на риска Русия ще загуби конфронтацията с Европейския съюз и САЩ през следващите 6 години.

Колкото повече позиции губи Русия, толкова повече ще има нужда от плашещи примери на изпаднали в политическа, етническа, икономическа и социална криза страни членки на ЕС, за да покаже неговата безперспективност, каквато е основната пропагандна теза на Моксва. При частичен успех на федерализацията на Украйна Русия ще засили амбициите на Кремъл да подкопае ЕС, коментира Костов.

Ако Русия успее да дестабилизира Украйна, България е заплашена от политическа нестабилност, а това ще окаже влияние и на ЕС. Едно такова развитие на нещата ще има тежки икономически последици за нас, допълни бившият депутат Асен Агов.

Ако Русия продължи действията в Украйна и правителството се окаже слабо, ще настъпи хаос - „Газпром“ ще засили натиска върху ЕС и заплахата от разпадане на съюза ще се увеличи, каза Агов.

По думите му съществува и вариантът САЩ и ЕС да пристъпят към третата фаза на санкциите, което ще се отрази негативно върху икономиката на Русия. От своя страна, дестабилизацията на Русия ще има влияние както върху ЕС, така и върху България.

Причините за случилото се в Украйна са както външни, така и вътрешни, а именно – слабостта на настоящата украинска власт, посочи Игор Смешко.

Правителството не беше подготвено за този враг в лицето на Русия. Не бяхме готови за това, че когато протестиращите бяха готови да свалят властта, ще ни забият ножа в гърба, и това ще дойде точно от нашия партньор, категоричен е Смешко.

За настоящото управление на Русия е по-важно да има власт, отколкото да прецени какви ще са реалните печалби от определено действие, каза още Смешко.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26.06 2014 в 07:28

The blue dream killer from Dragalevtzi ,трябва да лежи дълго в затвора за десетките престъпления срещу българския народ ,едно от които е и договора за Мариците.

22.06 2014 в 09:38

Стояне(14):Сега генерираме големи печалби. Май си по куха кратуна.

21.06 2014 в 23:40

Кольо (12), нищо не си видял, а само си чел "Дума" , "Труд" и т. н. И малките деца разбраха, че "Балкан", "Крамиковци" и още десетки предприятия бяха обявени във фалит още от дебила виденов. Те генерираха стотици милиони загуби на година. Костов успя да ги продаде и така спря тежестта от плащането на безсмислени пари от държавата. Дори кухите кратуни разбраха тоя факт и спряха да спамят из медиите. Но ти явно си повече от куха кратуна...

21.06 2014 в 20:41

Да,всички тези соц.мастодонти бяха определени за ликвидация до 1996 година при управлението на жан виденов,защото е искал да вземе заем от Европейската банка за развитие/мисля,че така се казваше тази банка/.Познай до три пъти ,кой е участвал в разграбването години наред,докато ги докарат до положение на несъстоятелност и по 450/500 милиона долара дългове?

21.06 2014 в 16:17

Знам аз как се обявява ликвидация (всичко минава под масата) предприятия които са били със 100 години напред ги унищожиха за секунди. Видял съм предприятия които не били модерни и икономически неизгодни да се разглобяват и изнасят в чужди страни. Видял съм модерна техника да се разбива с багера само и само да иде на скраб. Видял съм в Германия почивна станция на компания Балкан, а тя имаше такава в всяка държава. Видял съм как Гад Зееви продаде за 4000000 лева стар руски самолет, а колко много неща и имало за продаване?

21.06 2014 в 09:19

Ники -ще те светна само ,че ако беше толкова лесно да си погаси дълговете бга балкан ,само с разпродажба на имоти ,нямаше да я обявят за ликвидация още при любимеца на ошашавеното природонаселение-Жан вИденов!И не само бга балкан беше обявена за ликвидация...Когато обявят едно предприятие за ликвидация то вече няма активи,то вече не е жизнеспособно,не произвежда,не плаща заплати и има поне половин милиард дългове,които не могат да бъдат изплатени само с една разпродажба на имоти.И още по-лошо- няма купувачи за такива социалистически ,държавни мастодонти,морално остарели!

21.06 2014 в 00:43

"ники"-виждам,че си с много опит и знания ,исторически ,икономически и всякакви там.Сега е лесно ,направи си партия ,стани лидер ,накарай да гласува за теб ошашавеният електорат ,стани министър председател,сега е моментът да спасиш България от новото тресавище където я завлякоха отново комунистите...

20.06 2014 в 23:01

Аз не черпя информация от чичко гугу, казвам лични наблюдения. Компанията Балкан имаше големи задължения които щеше да изплати с продажба на половината имоти зад граница. дОГАНА беше вкаран лично от кОСТОВ дори лЮВИ мЕСТАН членуваше в редиците на сдс. тогава се казваше по спомен вЛАДИМИР зИДАРОВ.

20.06 2014 в 22:49

№4 -големи глупости си написал!А дОган не беше в управлението само при Костов -от 1997 до 2001 год.ченгето дОган/агент сава/не беше в управлението!А прословутата БГА БАЛКАН ,даже и старата й слава не можеше да я спаси от фалита и още при Жан я обявиха за ЛИКВИДАЦИЯ -с 350 милиона дългове/долара/,и всичките й имоти бяха запорирани от Международната банка за развитие,а морално остарелите й руски самолети не ги допускаха вече по международните летища защото по децибели надхвърляха международни приети норми!Прочети си сам информацията-чичко Гугъл знае всичко!

20.06 2014 в 22:29

ама ти си ми любимия бе, .. мършляк