Quantcast

Румен Петков: Орешарски е виновен за краха на КТБ

OFFNews Последна промяна на 23 юни 2014 в 09:59 1464 6

Румен Петков

Настоящото правителство и министър-председателят в частност са виновни за краха на Корпоративна търговска банка, заяви пред ТВ 7 бившият вътрешен министър Румен Петков, който е сред знаковите лица на формацията АБВ.

„Държавата е стимулирала процеса. Като че ли трудно може да бъде опровергано твърдението на някои от експертите, че едната от задачите на това правителство е било да съсипе КТБ. Аз имам основания да питам дали е вярно, че в петък от банката са изтеглени близо половин милиард лева от държавата“, коментира бившият вътрешен министър.

Според Петков поведението на прокуратурата, правителството и БНБ спрямо КТБ е престъпно. По думите на Петков Сотир Цацаров се държи като престъпник.

„Върхът на този тип престъпна дейност на прокуратурата е влизането в банката под прожекторите и обективите – поведение, с което тя предпостави в тази изнервена ситуация гражданите да тръгнат да си търсят спестяванията“, посочи Румен Петков.

По думите му БНБ трябва да наложи санкции върху всички медии и личности, според него, са правели внушения по адрес на КТБ в средствата за масова информация.

„Освен това е твърде нетипично в неделя да се вземе решение за поставяне „под особен надзор“ и на „Креди Агрикол България“. Тоест другите акционери в банката са лишени от възможността да защитят банката с инструменти и ресурси, с които те разполагат“, каза Петков.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23.06 2014 в 14:30

мъкаа, голяма ми е мъка да те гледам колко си кух. Земи се образовай малко да не плещиш тука глупости. Тука сме все ентелегентни.

23.06 2014 в 13:24

За Сандо - защо не дадеш допълн инфо - ... КТБ поради бизнес отношения с Тимченко, попадна под американските санкции и съответно стана "клиент" на федералната данъчна служба. Кредитен рейтинг = 0....Точка
ЧЕ ТАКА ДОБРЕ СЕ ОСВЕТЛЯВА И НОВ ИГРАЧ В СХЕМАТА ТЪПИНГ ПОЙНТ, освен Главния прокурор (блокира БНБ за КТБ), МВРПикчърс - с чифте пищови ловят банкови престъпници, уха, БНБ - блокирано от главпрокурора, Правителство - блокирано от Плевню с решение на Консултативния съвет за оставка на Правителството, Местан - с мужитуркането за дата на избори
Чакам интересно инфо ...

23.06 2014 в 13:21

аа не, Иван Костов е виновен. и циганите

23.06 2014 в 10:36

... дрън - дрън...

... КТБ поради бизнес отношения с Тимченко, попадна под американските санкции и съответно стана "клиент" на федералната данъчна служба. Кредитен рейтинг = 0....Точка!

23.06 2014 в 10:26

Аз па викам, че Сидера е виновен...щот за мен Белата Златка е по алчна.

23.06 2014 в 10:13

Не Орешарски, а Боци от Банкя е виновен.Той си имаше сметки за уреждане с Цветан Василев, още откак вдигна кървно.И всичко до тк върви по план - и Певески, и Цацаров, са си се негови хора.От Белия генерал не можеш току така, безнаказано даоткраднеш 1 млрд. евро.