Румен Петков: Орешарски е виновен за краха на КТБ

OFFNews 23 юни 2014 в 09:59 2265 6

Румен Петков

Настоящото правителство и министър-председателят в частност са виновни за краха на Корпоративна търговска банка, заяви пред ТВ 7 бившият вътрешен министър Румен Петков, който е сред знаковите лица на формацията АБВ.

„Държавата е стимулирала процеса. Като че ли трудно може да бъде опровергано твърдението на някои от експертите, че едната от задачите на това правителство е било да съсипе КТБ. Аз имам основания да питам дали е вярно, че в петък от банката са изтеглени близо половин милиард лева от държавата“, коментира бившият вътрешен министър.

Според Петков поведението на прокуратурата, правителството и БНБ спрямо КТБ е престъпно. По думите на Петков Сотир Цацаров се държи като престъпник.

„Върхът на този тип престъпна дейност на прокуратурата е влизането в банката под прожекторите и обективите – поведение, с което тя предпостави в тази изнервена ситуация гражданите да тръгнат да си търсят спестяванията“, посочи Румен Петков.

По думите му БНБ трябва да наложи санкции върху всички медии и личности, според него, са правели внушения по адрес на КТБ в средствата за масова информация.

„Освен това е твърде нетипично в неделя да се вземе решение за поставяне „под особен надзор“ и на „Креди Агрикол България“. Тоест другите акционери в банката са лишени от възможността да защитят банката с инструменти и ресурси, с които те разполагат“, каза Петков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови