Quantcast

Искров към медиите: Ще ви отговарям, ако пресдиректорът ми позволи

Александра Маркарян Последна промяна на 11 юли 2014 в 14:28 9301 9

Потресаващо признание направи управителят на БНБ Иван Искров пред журналисти и депутати преди началото на заседанието на бюджетната комисия в парламента днес.

Ще остана и ще отговарям на въпросите ви, ако пресдиректорът ми позволи, заяви Искров в отговор на искането на журналисти управителят на БНБ да остане в залата след края на заседанието (по време на което те нямат право да питат) и да отговори на въпросите им.

Молбата на репортерите бе провокирана от от днешното необичайно поведение на пресцентъра на БНБ. Шефът му Александър Урумов си позволи да селектира журналистите, които имат право да присъстват на изявлението на управителя на БНБ за състоянието на КТБ. Списъкът с одобрените журналисти така и не беше показан пред медиите въпреки настояването им.

След признанието на Искров, че подчиненият му Урумов всъщност му бил началник заваляха въпроси от журналисти, на които Искров отговори с мълчание. 

Председателят на комисията Йордан Цонев (ДПС) го извади от ситуацията като обяви, че той не позволявал нарушаване на правилника, следователно журналистите трябва да спрат да задават въпроси и да мълчат до края на заседанието.

По-късно по време на заседанието въпросът защо БНБ селектира журналисти бе зададен и от депутата от "Коалиция за България" Борис Цветков. Отговорът на Искров беше: "Аз не съм човек-оркестър. Това наистина е решение на пресдиректора".

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12.07 2014 в 11:58

Ужас!
Какви мижитурки и жалки статисти!
Ясно е, че задниците са им много оцапани и накъдето и да се завъртят вони на корупция.
Ясно е и че тази 'държава' се управлява от мафията.
Иначе случаят си е много идентичен на този от времето на Жан Виденов. Схемата е подобна, само дето сега събраха държавните пари в една банка, ограбиха я и сега всички ще платим посредством бюджета.
Милиарди са раздадени, а нямало кредитни досиета.
Това се случва в 21 век в България, Европа.

12.07 2014 в 04:43

След признанието на Искров, че подчиненият му Урумов всъщност му бил началник заваляха въпроси от журналисти, на които Искров отговори с мълчание. ...

По-късно по време на заседанието въпросът защо БНБ селектира журналисти бе зададен и от депутата от "Коалиция за България" Борис Цветков. Отговорът на Искров беше: "Аз не съм човек-оркестър. Това наистина е решение на пресдиректора".

Но това е невъзможна държава?
Няма другаде такова нещо... Кой е шефа е въпроса? Това депесарска ченгеджийница ли е или банка и то централна?
Ако ти началника си подчинен на Александър Урумов, защо сте си разменили местата на постовете? И кой, за какво носи отговорност, на практика? Депесарска мафия управлява, Изпълнителната власт си играе игрите безотчетно, правораздаване ги обслужва вежливо; централни банкери са подчинени на пресцентъра си,....? Това е по-зле и от неуспешен Холивуудски сценарий? Тия и атомна бомба не ги оправя...Болшевишко-еврейския комунизъм, юдаисткия фашизмус, БайГаньовската крадливост, и куп негативи събрани в едно, това няма оправия, Освен ако рейджърките не се натряскат със Скоч и не ошамарят наред и политици и магистрати... Щото рейнджъри не останаха, вече.

11.07 2014 в 17:47

Тези дни беше разгласено, че беден и гладен мъж за 11 кебапчета и някои други дреболии общо за 15-16 лв. е бил осъден. Потвърждава се максимата за бедния и богатия, за простосмъртния и богопомазания.

Пак преди дни се развихри психоза, изкуствено създавана от определени лица, която започна, ако сте забелязали след завръщането на Б. Борисов от САЩ. Тогава още, прясно надъхан, той започна да ръси най-различни заплахи, но една от тях има опашка и тя се казва финансова психоза за фалиране на банки и на цялата финансова система. По смисъл ще спомена неговите приказки: "Това са едни арогантни,едни безотговорни лица, които правят всичко за разпад на държавата. Държавата е в катастрофа. Държавата не подлежи на поправяне. Да се махат, защото държавата е фалирала и много години няма да се оправи. Да викаме МВФ. Да се махат, защото ще фалират още някои други банки. Държавата е пред фалит".

Въпреки мнанието на изтъкнати български финансисти и данните от международните финансови организации за доброто състояние на българските финансии, той продължаваше да предрича финансов фалит на страната. МВР откри, че има платени хора, които се редят по опашки пред банките, за да създават паника. Че се изпращат есемеси на граждани да си теглят парите. Тези действия бяха определи като криминален заговор.

Според мен, това е политически заговор, началото на който постави Б. Борисов след завръщането си от САЩ. Това е заговор с наказателна цел срещу българския народ, който поддържа действията на Русия и "нахално", въпреки забраната, иска да строи "Южен поток".

Толкова ли са непроницателни МВР и прокуратурата, че не могат да навържат фактите от последните дни и да направят анализ - кой какво е говорил и кой иска дестабилизация на финансовата система. Предателствата на Б. Борисов и башибозука около него продължават с години, но нямаме прокуратура, която да се заинтересува. Той и Цветанов нанесоха непоправими щети на България, но богопомазаните законът не ги лови. Така ще стане и с финансовата психоза. Виновни не се намериха.

Главният прокурор от време на време казва някоя и друга лакардийка и в това се заключава неговата дейност. Той е човекът, който трябва да защитава държавата. Да излезе и да каже за чадърите над определени лица. Кой му нарежда? Да каже, а ние ще го защитим, ако са го заплашили. Иначе излиза, че нямаме държава и сме колония на друга, която отрито вече се разпорежда с нас.

11.07 2014 в 15:13

tezi lajnari ot BASTA za miro kajmata i emo fasa.

11.07 2014 в 15:01

Хитрягите в БГ, вкл. чиновници от БНБ, Минфин, ДАНС, МВР, Прокуратура и то Главна прокуратура, баламосват българите – хитро им пробутват половината истина. Питаме: 1) КОЙ ИЗТЕГЛИ от КТБ над 800 млн лв и къде ги прехвърлиха? Подозрението е, че нареждането е било над 800 млв да се прехвърлят в ПИБ. Какво го усукват и се ослушват - Кой ще отговори ТОЧНО НА ТОЗИ ВЪПРОС, ТОЙ Е НАЙ-ВАЖНИЯ! Първият по важност!
2) Кой разпореди акцията пред и в сградата на КТБ – кой прокурор, какво е било нарежданието, кой от МВР и ДАНС го е одобрил, какви сили и с каква задача са изпратени? От тази акция почна банковата паника в КТБ, и тази паника бе цяла седмица и дори повече от 10 дни. ТАРИКАТИТЕ в БГ както са чакали?!?!?
3) Какъв сигнал е депозиран от Протестна мрежа м. февруари 14, кой го е приел в Главна прокуратура и какви действия са разпоредени? Защо Главния прокурор след сигнала се цепеше от ТV на ТV как “ще оправи БНБ и КТБ?
4) Кой е разпоредил да се блокира дейността на Управление Банков надзор БНБ, и за повдигане обвинение но подуправителя на Банков надзор? Този, който е разпоредил и се цепеше по ТV за това неграмотен ли е, защо е разпоредил и защо се цепеше по ТV?
5) На 30 април 14 БНБ издава разрешение на КТБ да придобие 100% капитала на „Креди Агрикол Бг”. На 10 април 2014 г. КЗК разреши КТБ АД да придобие едноличен контрол върху „Креди Агрикол Бг”. На 13 юни 14 офиси на КТБ са атакувани от екипи на полицията и прокуратурата. Кой е разработил схемата и разпоредил тези действия?
НАКРАЯ – далаверата с КТБ не е ефтиджос обяснения “как “Ц.Василев изтеглил 200 млн в брой”, или пък друг ефтинжос – “няма ги кредитните досиета”, Айде бе, чак ви вярваме... толкоз ви вярваме, че... - като на първи мошеници...
ОТГОВОРИТЕ, КОИТО СЕ ТЪРСЯТ СА МНОГО, ИЗКЛЮЧИТЕЛНО КОНКРЕТНИ
Всяка банка, към която се приложи схемата “банкова паника” и вложителите тръгнат да теглят , веднага изпада (ден-два, макс седмица) в КРИЗА НА ЛИКВИДНОСТ, и скоро в процедура по несъстоятелност. А ТАЗИ процедура по несъстоятелност се събират раздадените кредити (т.е. пари на вложители), и накрая може да се окаже, че банката не е във фалит. Но вложителите, вкарани в банковата паника, това не ги интересува..., несъстоятелността дори с положителен резултат е дълъг процес, а вложителите не ги интересува. Затова държава/институции се длъжни да предотвратяват банкова паника.
Ако в БГ ИМА ФИНАНСИСТИ, БАНКЕРИ И ПОЛИТИЦИ, КОИТО РАЗБИРАТ ЩО ИДЕ РЕЧ- ТРЯБВА ДА ОТГОВОРЯТ на българите, но не тарикатски отговори

11.07 2014 в 14:59

Защо никой не поставя въпроса след одържавяването на Креди Агрикол и прехвърлянето на депозитите от КТБ в нейния портфейл кой ще покрие сумите по тези депозити. Очевидно е, че това ще стане от държавния бюджет или от банковия заем обещан ни от Европейския съюз, /но заем, който трябва да се връща после/ ... т. е. всеки един обикновен данъкоплатец ще плати кражбата на Цветан Василев .... !!! И кой най-после ще каже официално, че непрофесионализма или по.точно некадърността на управителите на БНБ, които сега се крият като мишки зад гърба на подуправителя отговарящ за Банков Надзор, да не кажем умишленото им поведение и действия давели до този фалит. По закон Надзора на БНБ е длъжен да извършва минимум един път годишно проверка във всяка една банка. Явно такива проверки от 2011 година не са извършвани в КТБ и отговорността е изцяло на Банковия надзор. АЗ НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН ДА ПЛАЩАМ ОТ ДАНЪЦИТЕ СИ ПАРИТЕ ОТКРАДНАТИ ОТ ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ И ПРИЗОВАВАМ ПРОКУРАТУРАТА И КОМПЕТЕНТНИТЕ ОРГАНИ ДА НАПРАВЯТ ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО ДА ВЪРНАТ ПАРИТЕ В ДЪРЖАВАТА ОБРАТНО. ОСТАВКА ЗА УПРАВИТЕЛИТЕ НА БНБ, ЗА ДА СЕ ЗАПАЗИ БАНКОВАТА СИСТЕМА !

11.07 2014 в 14:53

Мислех да напиша еба си хапливия коментар. Но чакам моя прес съветник да ми позволи.

11.07 2014 в 14:52

Жалка пионка.

11.07 2014 в 14:44

По-добре Искров да отговори на всички въпроси на журналистите, защото иначе може да му се наложи да дава неразрешени от пресцентъра му интервюта на бесни граждани.