Искров към медиите: Ще ви отговарям, ако пресдиректорът ми позволи

Александра Маркарян 11 юли 2014 в 14:28 10190 9

Потресаващо признание направи управителят на БНБ Иван Искров пред журналисти и депутати преди началото на заседанието на бюджетната комисия в парламента днес.

Ще остана и ще отговарям на въпросите ви, ако пресдиректорът ми позволи, заяви Искров в отговор на искането на журналисти управителят на БНБ да остане в залата след края на заседанието (по време на което те нямат право да питат) и да отговори на въпросите им.

Молбата на репортерите бе провокирана от от днешното необичайно поведение на пресцентъра на БНБ. Шефът му Александър Урумов си позволи да селектира журналистите, които имат право да присъстват на изявлението на управителя на БНБ за състоянието на КТБ. Списъкът с одобрените журналисти така и не беше показан пред медиите въпреки настояването им.

След признанието на Искров, че подчиненият му Урумов всъщност му бил началник заваляха въпроси от журналисти, на които Искров отговори с мълчание. 

Председателят на комисията Йордан Цонев (ДПС) го извади от ситуацията като обяви, че той не позволявал нарушаване на правилника, следователно журналистите трябва да спрат да задават въпроси и да мълчат до края на заседанието.

По-късно по време на заседанието въпросът защо БНБ селектира журналисти бе зададен и от депутата от "Коалиция за България" Борис Цветков. Отговорът на Искров беше: "Аз не съм човек-оркестър. Това наистина е решение на пресдиректора".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!