Докладът за фалита на КТБ остава тайна

Ивайло Анев 06 ноември 2015 в 11:53 2737 5

Окончателният доклад за фалита на КТБ, изготвен от международната фирма за разследване на банкови фалити "Аликс партнърс", ще остане тайна, обяви финансовият министър Владислав Горанов по време на днешния парламентарен контрол.

По думите му ако докладът бъде предоставен на Народното събрание, както искат депутати от РБ, би довело до нарушаване на договора между двете страни, в който е записана клауза за конфиденциалност.

Горанов беше категоричен, че дори той все още не разполага с анализа за фалиралата банка. „Преди да бъде предоставен този доклад, той трябва да бъде анализиран от страна на синдиците на КТБ, което цели максимална защита на интересите на кредиторите“, обясни още министърът.

Горанов допълни още, че оповестяването на текстовете от доклада на такъв етап би затруднил работата на синдиците и поражда риск длъжниците към КТБ да предприемат действия, които да забавят или осуетят купуването на масата на несъстоятелността.

Той предложи да се организира среща със синдиците на КТБ и да преценят как да структурират информацията, за да разкажат и покажат на българското общество.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!