Датска компания инвестира 50 млн. евро в Божурище

OFFNews 19 януари 2016 в 18:30 5851 11

Днес беше подписан меморандум за изграждане на голям логистичен и дистрибуционен център на територията на Икономическа зона София - Божурище, съобщават от министерството на икономиката.

Инвеститор ще е датската компания "Юск" занимаваща се с мебели и обзавеждане. Първоначалният размер на инвестицията е в размер на около 50 млн. евро, но се очаква да нарасне двойно. Тя ще бъде реализирана през следващите 3 години и ще съществува минимум 20 години.

Очаква се центърът да отвори между 120 и 200 нови работни места, а в строителството му ще участват около 500 работници.

Споразумението бе подписано от изпълнителния директор на „Национална Компания Индустриални Зони" ЕАД Стефан Стайков и от заместник-изпълнителния директор на „Юск Бул“ ЕООД Алан Кьергор, .

На събитието присъстваше министърът на икономиката Божидар Лукарски, който заяви, че привличането на компания от такъв калибър е отговор на критиците, които казват, че България не е добро място за инвестиции. Той подчерта, че Икономическа зона София - Божурище е мястото, което е логистично най-добре разположено за този център, който ще обслужва не само Балканите, но и голяма част от Югоизточна Европа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!