Лукарски обеща санкции за неизпълнение на договорите по ОПИК

Александър Новков 07 януари 2016 в 12:45 3248 3

Снимка OFFNews

Министърът на икономиката Божидар Лукарски увери, че ще налага финансови корекции при неизпълнение на проектите по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020 г.

Лукарски връчи договорите за безвъзмездно финансиране, подписани по първия краен срок на процедура „Подобряване на производствения капацитет в МСП“ на ОПИК 2014-2020 г.

Той обясни, че първите договори са на стойност 116.4 млн. лв. и са предназначени за 202 фирми от малкия и среден бизнес.

Лукарски изрази надежда, че предоставеният финансов ресурс ще бъде използван за технологична реализация на подпомогнатите проекти и подчерта, с колегите му от Министерството на икономиката са изключително доволни от големия интерес и многото внесени проекти по първия краен срок на програмата.

Той съобщи, че има още 500 проекта, които отговарят на изискванията, за които ще се търси финансиране.

Министърът подчерта, че за първи първи път е имало прозрачна и обективна процедура, а също и възможност за електронно подаване на документи.

Той допълни, че вече е отворена за кандидатстване процедурата за внедряване на иновации в предприятия с бюджет от 50 млн. евро, а срокът за подаване на проектни предложения по нея е 4 април 2016 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!