Quantcast

"Булгартабак" спира износа си за Близкия Изток

Решението идва след забраната от Анкара Пеевски и Доган да посещават Турция

OFFNews Последна промяна на 16 март 2016 в 15:15 6997 15

Булгартабак
"Булгартабак" обвини кръга "Капитал" за уронване на репутацията си

“Булгартабак” взе решение да преустанови производството и продажбите на продукцията си за Близкия Изток считано от 1 април 2016 година. Това се посочва в изявление, изпратено от „Булгартабак” до медиите, съобщават от пресцентъра на компанията.

Причина е негативната медийна кампания, която се води срещу “Булгартабак” от фамилия Прокопиеви и медийната им група “Капитал” през последните няколко години, изразяваща се в над 1000 публикации с негативен характер, доведе до рязко намаляване на поръчките към компанията, както и до възникване на сериозен репутационен риск, се казва в текста.

Компанията се свързва с депутата от ДПС Делян Пеевски, който обаче през февруари обяви, че продава своя 5-процентен дял в "Булгартабак". Изявлението идва след като Анкара забрани на Делян Пеевски и Ахмед Доган да посещават Турция.

В съобщението се посочва, че “Булгартабак” е осъществявал износа си в съответствие с всички изисквания на митническото и търговско законодателство, което се доказва и от множеството митнически и данъчни ревизии, направени на компанията през последните години. „Булгартабак не е променял дистрибуторите си в Близкия Изток, които оперират в региона над 10 години т.е. те са наследени от периода, в който компанията е била държавна собственост. Извършените процедури и направената комуникация, включително от реномирани международни консултанти по времето на приватизацията на “Булгартабак” през 2011 година, не са констатирали никакви нарушения в търговската дейност на дружеството. Въпреки това и с оглед на чувствителната ситуация в Близкия Изток “Булгартабак” спира износа си за региона за да предотврати въвличането на компанията в изкуствено създадени репутационни проблеми, които могат да доведат до нейното цялостно унищожаване”, подчертават от „Булгартабак”.

Ефектът от няколкогодишната злонамерена кампания на кръга “Капитал” ще е загуба на близо 400 работни места в „София БТ“ АД и „Булгартабак Холдинг“ АД, което представлява 8% от работещите в Групата “Булгартабак” и свързаните с нея предприятия, сериозни щети за бизнеса ни, намалени експортни постъпления, загуба на данъчни приходи за държавата и редуциране на 80 % от програмата ни за изкупуване на български тютюни през следващия период, което ще засегне десетки хиляди български семейства”, се уточнява в изявлението.

„В същото време фамилия Прокопиеви и претендиращите за обективност журналисти от кръга “Капитал” не са обяснили за грабителското придобиване на предприята “Каолин” и “Дамяница”, за стотиците милиони неплатени банкови кредити в следствие на неуспешните им бизнес начинания, за десетките разбити съдби на живущите в град Меричлери и отровената природа, за ограбването на милионите български потребители с така наречената зелена енергия посредством фотоволтаичните си паркове и така нататък...”, се казва в изявлението. „Въпреки щетите, които понасяме ние ще продължим развитието на компанията и ще продължим да осигуряваме работни места и сериозни постъпления в бюджета на страната. Но е крайно време държавата да се намеси и да спре подобни безчинства, защото кръга “Капитал” доказано руши българската икономика, а без български бизнес не може да има просперитет и развитие на държавата ни”, завършва съобщението.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17.03 2016 в 08:02

Хе, хе...туй го е писал Пеевски. В стила му е от първия до последния ред. Може и мама да го е писала.

17.03 2016 в 00:35

Кръга “Капитал” доказано руши българската икономика - правилно! 2 години постоянно пишат как КТБ се източва и тя взе, че фалира. Естествено, че те са виновни :D

16.03 2016 в 19:16

Хахаха не не....няма таква партенка просто.... тия ни мислят за ептен гламави с тия глупави извинения.
Булгартабак от 20 години загуби рязко пазарите си на изток от родината ни. От некадърност и кражба. Едно време се счупваха от износ ама поради политиката да се забатачат всички освен благоевградската фабрика и спускани опорни точки от София всички фабрики освен благоевградската се затриха. Мислеха си че с едното Victory ще живеят вечно...

Сега от некадърност и шуробаджанащина са изгубили и 0.01% от пазара който им беше останал на изток и гледат да ни го оправдаят с някакъв вестник/сайт ....смях смях ;-)
Направо Сорос, ГМО, кемтрейлс или шистовия газ са виновни...кви са тия увъртания ;-)

16.03 2016 в 18:37

Щом се чува квичене, вероятно коледа наближава. А дано.

16.03 2016 в 17:24

Русия се изтегля от Близкия изток. Засега са изтеглени две групи самолети и продукцията на Булгартабак. Операцията продължава ...

16.03 2016 в 16:44

Един въпрос само, кой износ спира, легалния или контрабандния? Ако е втория, атаката трябва да се адресира към конкуренцията, водещия контрабандист в Турция, синът на Ердоган.
Иначе, „Булгартабак не е променял дистрибуторите си в Близкия Изток, които оперират в региона над 10 години т.е. те са наследени от периода, в който компанията е била държавна собственост.", бих казал от преди 30 години, когато през същите тези дистрибутори, минаваше и каптагонче. Е каптагончето, сега е в обятията на Сам за да плаща с него на различни freedom fighter-и.
П.С.
Относно написаното за пишман олигарха Прокопиев съм съвсем съгласен, независимо, че източник е откровената свиня Д.П.

16.03 2016 в 16:18

Ши са разплачъ! Прокопиев ти нямаш сърце! Как можа да го направиш?Отивам за салфетки!

16.03 2016 в 16:10

То си прилича на програмна декларация, спусната от руското посолство:

"Но е крайно време държавата да се намеси и да спре подобни безчинства, защото кръга “Капитал” доказано руши българската икономика, а без български бизнес не може да има просперитет и развитие на държавата ни”.

Щом ня-#КОЙ нарежда значи следва разтичване на цацарите, още повече че всичко е "доказано". А под "български бизнес" разбирай "руско-лафкаджийски и хидроинженерен бизнес".

16.03 2016 в 16:09

Прасето Делчо чува звук от точенето на коледарски нож...

16.03 2016 в 15:58

Спокойно, без паника, руският пазар може да поеме продукцията на 10 булгартабакхординга.
Освен това представителството в Дубай продължава да работи.
Дишайте дълбоко.