Quantcast

Булгартабак: Прави се опит за дискредитиране на компанията

ОFFNews Последна промяна на 12 февруари 2016 в 17:50 3302 4

През последните няколко седмици се правят опити за дискредитиране на „Булгартабак Холдинг“ чрез тенденциозни материали в медиите, които целят да се създаде негативно обществено настроение и да се дискредитира доброто ни име, заяви компанията в изпратено до медиите прессъобщение.

Ние стриктно спазваме законодателството, не само в България, а и навсякъде в чужбина, където осъществяваме търговска дейност. „Булгартабак Холдинг“ АД е едно от структуроопределящите предприятия в България и една от водещите експортни компании в страната, която е добре позиционирана на световните пазари в няколко континента.

Булгартабак декларира, че не осъществява експортни сделки с фирми от Турция и не продава наши цигари на този пазар. Компанията е изключително добре позиционирана в Близък Изток на пазари в Дубай, Иран и Ирак, Далечен Изток, Африка, Адриатика. Това може да се потвърди и от Агенция “Митници”, където са посочени страните, за които извършваме експорт на наши марки цигари.

Ръководството на „Булгартабак-Холдинг“ АД няма да толерира тези и всякакви други опити за безпочвени и необосновани твърдения към Групата „Булгартабак“ и работещите в Групата служители. С оглед на това, всички внушения, свързващи „Булгартабак“ с твърдения за нередности в дейността на компанията, целят единствено да манипулират общественото мнение и да злепоставят търговската репутация на компанията.

Булгартабак - Холдинг АД е твърдо решен да използва всички законови средства, за да защити своята репутация и доброто име на екипа си. Компанията ще заведе съдебни искове срещу всички физически и юридически лица, които злоупотребяват с доброто ни име.

Компанията осигурява значителни приходи в бюджета на държавата. За последните четири години сме внесли под формата на дънъци, осигуровки и акцизи около 3 млр. лв., а само за 2015 г. сумата възлиза на 754 млн. лв.

Ние сме изряден данъкоплатец и се развиваме като социално отговорна компания, която гарантира пряко и косвено заетост на над 100 000 семейства в страната.

В този смисъл, няма да останем безучастни срещу опитите да бъде дискредитирано доброто име на едно търговско дружество с безупречен икономически и социален профил.

Без български бизнес няма да има и българска държава!, завършва декларацията на компанията.

Виж още за:
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13.02 2016 в 08:54

"чесън" има сантименти към тютюна. Табака са го цоцали партии от всички цветове на дъгата. Разсипаха го, е*аха му майката. Не го дадоха на BAT защото щели да затворят предприятията, турците щели да останат без поминък и да се отцепят от БГ. Предпочетоха самi да го свършат. Още не мога да си простя как това дебело лайно стана фронтмен на разсипията.

12.02 2016 в 19:18

Турция ще плати, за да не сеят тютюн производителите и много лесно семейства им ще направят своя избор :)

12.02 2016 в 19:10

До колкото се говори, става въпрос за производство в Ирак,тия защо пищят, за отвличане на вниманието ли?

12.02 2016 в 18:25

Безупречен икономически и социален профил! До първи април има още време!