БДЖ удря фирмите на връзкари с нов е-регистър на поръчките си

OFFNews 26 юни 2019 в 15:15 5141 0

БДЖ най-накрая предприе стъпка, която еднозначно е в посока за намаляване на далаверите при търговете в компанията. Всички процедури, дори и тези под прага от 30 000 лева и за които изборът се прави по оферта, влизат в нов електронен регистър.

Това е директен удар срещу фирмите на връзкари, които остават вън от светлината на прожекторите, печелейки на конвейер поръчки на ниска стойност, за които по волята на свой човек в жп системата, са разбрали само те.

С цел улеснен достъп до по-широк кръг от потенциални изпълнители и постигане на оптимални технически и финансови параметри, БДЖ публикува отделен пълен Регистър на обществените поръчки на дружествата “БДЖ-Пътнически превози” ЕООД и “БДЖ-Товарни превози” ЕООД, който е достъпен на адрес http://tenders.bdz.bg, съобщиха от жп холдинга.

Регистърът съдържа както задължителната за публично оповестяване информация за Процедури, Покани, Обяви и Пазарни консултации, така и Поръчки с директно възлагане, с финансови параметри до 30 000 лв., съгласно по чл. 20, ал.4, т.3 от ЗОП, които по съществуващият ред се изпълняват с набиране на оферти от потенциални изпълнители.

С реализирането на проекта БДЖ се стреми към максимална прозрачност при провеждане на обществените поръчки в двете дружества, като дава възможност за участие и предоставяне на оферти от всички заинтересовани лица.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови