Райков: Театърът губи от хора като Сидеров, влезли в политиката

Нели Чолашка 03 април 2013 в 13:43 1620 3

Волен Сидеров в предверието на Министерски съвет. Снимка: Сергей Антонов
Волен Сидеров в предверието на Министерски съвет. Снимка: Сергей Антонов

От влизането на някои хора в политиката театралният сектор е загубил. Така премиерът Марин Райков отговори на въпрос на телевизия "Алфа" (на партия "Атака") кога ще пусне Волен Сидеров на заседание на кабинета.

По време на първите две заседания на служебния кабинет лидерът на "Атака" поиска да влезе в сградата на Министерския съвет и да присъства на заседанията.

При втория опит миналия четвъртък дори се стигна до физически сблъсък между Сидеров и охраната на "Дондуков" 1.

На Сидеров беше обяснено още преди две седмици, че няма право да присъства на заседанията на министрите, тъй като вече не е депутат.

Той беше поканен на официална среща от Райков, както и всички лидери на парламентарно представени партии в 41-то Народно събрание. Сидеров обаче не се яви на срещата.

"Не разбирам защо един политически лидер държи да говори с мен с мегафон", попита миналата седмица Райков. Тогава той се оплака, че заради шума пред входа на Министерския съвет кабинетът е заседавал трудно.

В началото на днешния брифинг служебният премиер обяви: "Поради дъждовното време днес, изглежда, имаме възможност да работим по-спокойно".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!