Бой в Министерския съвет - Волен Сидеров нападна охраната

Нели Чолашка 28 март 2013 в 10:37 25448 43

Шествие на
Шествие на "Атака". Снимка: БГНЕС

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров се сби с охраната на Министерския съвет в опит да влезе в сградата по време на второто заседание на служебния кабинет.

Той се опита да влезе на "Дондуков" 1 още към 10 ч., когато започна заседанието на министрите. Близо час той говори пред журналистите, но към 11 ч. реши със сила да нахлуе в Министерския съвет - опита се със сила да отвори една от вратите, при което се стигна до сблъсък с охраната на входа.

Журналистите, които дойдоха след 10 ч. за пресконференциите след заседанието на кабинета, останаха блокирани на входа.

Обмисляше се вариант да бъдат пуснати от служебния вход, където влизат колите на министрите.  Сидеров обаче освободи входа към 11.30 ч.

Това е втори опит на лидера на "Атака" в да влезе в сградата, за да присъства на заседанието на правителството.

След като миналата сряда гардовете на МС не пуснаха Волен на първото заседание на служебния кабинет, днес той за втори път щурмува сградата. За да го спрат, жандармеристи бяха заградили входа на "Дондуков" 1 преди началото на заседанието.

При първия си опит Сидеров обясни, че иска да влезе в качеството му на депутат от 41-ото Народно събрание.

То вече е разпуснато, а Сидеров не е депутат, обясни отказания достъп говорителката на кабинета Ивет Добромирова.

Сидеров беше поканен за среща със служебния премиер Марин Райков, както и всички лидери на парламентарно представените партии в последния парламент, но той не уважи поканата.

"Не разбирам защо един лидер на партия иска да говори с мен с мегафон. Аз имам добър слух", коментира Марин Райков след края на заседанието.

Той обвини Сидеров, че е внесъл излишен шум, който е пречил на заседанието, на което се е решавало кое министерство колко пари ще отдели от бюджета си за допълнителни средства за най-бедните.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!