Quantcast

Превръщат Централната баня в София във виртуален музей

Последна промяна на 12 септември 2013 в 09:27 1593 3

Централна баня в София. Снимка: БГНЕС
Централна баня в София. Снимка: БГНЕС

Голяма част от Централната баня в София ще бъде превърната във виртуален музей. Това предвижда проект, който гласуван на днешното заседание на Столичния общински съвет.

Проектът ще бъде финансиран със спестените 333 000 лева от ремонта на сградата. С тези средства ще бъдат закупени модерно обзавеждане, техника и материали.

Виртуалният музей ще има индивидуална тургайд система.

На втория етаж пък ще има временни експозиции. С помощта на мултимедия ще се провеждат конференции, семинари и други събития.

За виртуалния музей ще бъдат разработени и два филма с исторически и туристически факти за София. Те ще са с продължителност около 3 минути и ще показват различни места в столицата с обяснения от дикторски глас на различни езици.

Проектът е създаден с цел да помогне на София в кандидатурата й за европейска столица на културата през 2019 г.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12.09 2013 в 11:36

Най-добре би било първо да я ремонтират, че се точи вече близо 20 години, още от времето на Софиянски... Доскоро беше красива отвън, но не и отвътре, недоремонтирана изложнбена зала, дано сега я довършат.

12.09 2013 в 11:15

Oт няколко месеца из СОС (Столичен Общински Съвет) витаят слухове, че офшорни фирми свързани с Цветан Василев са проявили интерес да вземат сгреадата на концесия за 35 + 15 години. Явно схемата вече е задейставана.

12.09 2013 в 10:40

Смисълът на тази сграда, построена над минерален извор, е да бъде баня. Както би била в Будапеща. Виртуален музей означава музей на ужким -- по същата логика както виртуална баня, виртуална демокрация, виртуална култура и т.н.