Племенникът на печатаря на ГЕРБ организирал подслушванията

Последна промяна на 11 май 2013 в 18:14 10503 9

Протест срещу подслушването и полицейщината в страната. Снимка: Сергей Антонов
Протест срещу подслушването и полицейщината в страната. Снимка: Сергей Антонов

Станислав Бончев, племенникът на собственика на печатницата „Мултипринт“ Йордан Бончев, е част от веригата за незаконни подслушвания. Това стана ясно, когато излезе втората порция записи с Бойко Борисов.

Името на Станислав Бончев, по-известен като Хакера, излезе наяве от писмо, пратено и до електронната поща на OFFNews.

Семейството му, баща му и чичо му са близки до Цв. Цветанов, имат няколко фирми, сред които Мултипринт(печатат бюлетините и бланките за администрацията) и Поликарт (архивните материали, папките и пликовете), 2-те фирми са основните доставчици на администрацията, МВР и службите за сигурност за хартиени консумативи, пишеше в писмото.

Станислав Бончев е част от веригата за незаконни подслушвания.В писмото се твърди, четрадиционните подслушвания, т.н. бръмбъри, и следенето, се организират от Генади Трайков, бивш служител на ДС в МВР чрез фирма “Трио Старс”, която охранява много обекти и има изградена система от хора и коли.

Техническата част от процеса - разкодирането, проникване в електронната поща, изтегляне на информация от компютри, хакване на телефони и устройства, компютърно наблюдение и др. сложни операции, са организирани именно от Станислав.

Публикуваме целия текст на писмото, за да преценят читателите автентичността му:

тъй като следя от близо скандала с подслушванията от последните няколко седмици и след като Б Борисов обеща да се отрече от Цветанов ако има доказателства, a и преди малко видях че са го викнали на разпит, реших да ви пиша това което знам от работата си в системата на МВР, проверете тези факти до колкото можете за да разберете истината за подслушванията и да се предпазите доколкото може от подслушване.

Подслушването и следенето на политици, бизнесмени, журналисти и хора от съдебната система ставаше и още продължава, една част през дирекцията СДОТО на МВР (и ДАНС в малка степен), но също така и през външни кръгове и структури. Проблема за поръчителите е че винаги остават документи, записи, архиви и др които могат да бъдат използвани като доказателства за незаконното подслушване, затова цялата система за следене, подслушване и изтегляне на информация от компютри на медии, партии и неудобни беше частично изнесена към малка група хора и фирми близки до властта. За къщата в Бояна която стана известна е вярно че там се събират на срещи организаторите, но не може да се каже че е имало център или "частен ГДБОП" а по скоро затворен кръг от хора които го организираха по поръчка на ГЕРБ и провеждаха редовни срещи всяка неделя в 5 часа. Повечето от шефовете на дирекции на МВР знаеха за ставащото но не искаха да се замесват, от СДОТО оказваха често помощ и съвети, понякога дори подслушването на телефони става чрез тяхната система за изнесено подслушване(или акаунт) но като цяло особено на медиите, опозицията и бизнеса се правеше и продължава от външни хора с много добри познания в тази сфера които подслушват телефоните на интересни за ГЕРБ хора и следят чрез 6-7 коли за София и региона. Освен това правят записи, архивиране и подготвят доклади, все неща лесни за доказване и затова считам че лесно могат да бъдат проверени и уличени за да разбере обществеността за ставащото, а след като вече са ги изолирали предполагам че тези унизителни подслушвания ще спрат тъкмо на време за да може да има честни избори. Повечето от тези хора са бивши служители на МВР или службите за сигурност, излкючително запознати с техниката за подслучване чрез мобилни телефони и методите на разработка, няколко човека са близки до власта и свързаните с нея фирми чрез които се финансираше цялата система. Мога да потвърдя на 100% че Крайслер-а на Ивайло Койчев наистина се използваше за подслушване, като мога да намеря номерата на другите коли, но ще ми трябва малко време и подходящ момент. Например като колата на този Ивайло Койчев, не я използваше той въобще, както се писа за да си купува банички пред БСП, а беше я предоставил за ползване на 2-ма човека на които знам само първите имена - Мартин и Свилен и които съм срещал веднъж в Банкя на обучение за класифицирана информация, въпреки че не бяха служители никъде.

Още преди 2-3 години разбрахме с колеги че традиционните подслушвания, т.н. бръмбъри и следене организира Генади Трайков, бивш служител на МВР чрез фирма Трио Старс, охраняват много обекти и имат изградена система от хора и коли. Тъй като повечето подслушвания бяха чрез мобилните телефони те минаваха през операторите - Виваком, Мтел и Глобул и поставени хора при тях които проверяват на коя клетка е свързан абоната и правят записите. Разкодирането(ако се използва 3G мрежа или друга криптирана връзка), проникване в ел. поща, изтегляне на информация от компютри, хакване на телефони и устройства, компютърно наблюдение и др. сложни технически неща бяха организирани от Станислав Бончев, по известен сред тях като Хакера, който поради някаква причина преди няколко месеца го бяха изкарали лудо влюбен с карта на ДАНС да сваля бременна аптекарка, омъжена и по възрастна от него. Понеже ни се стори много съмнително това което излезе по медиите го проучихме, за да видим какво е станало тъй като бегло го познавахме по работа и разбрахме че нещо повече става. Той се оказа един от най-добре информираните за подслушването и следенето на интересни за ГЕРБ хора, без да има нужда да се минава по стандартната процедура - разрешение от прокурор и последващия контрол на съда. Семейството му, баща му и чичо му са близки до Цв. Цветанов, имат няколко фирми, сред които Мултипринт(печатат бюлетините и бланките за администрацията) и Поликарт(архивните материали, папките и пликовете), 2-те фирми са основните доставчици на администрацията, МВР и службите за сигурност за хартиени консумативи. Друг много добре запознат е Димитър Тончев, техн. служител на МВР в София който е контакта със СДОТО, често взимаше коли за подслушване не по каналния ред, но сега след като излезе резултата от проверката работи изцяло с колите на групата, всички регистрирани на частни лица. Тъй като ГЕРБ в момента официално не са на власт, подслушването и следенето стават през тази групичка, пак по неофициалния ред като в СДОТО и понеже са инвестирани много пари и време, предполагам че тази групичка от около 20 човека ще продължат да подслушват медии и партии и след изборите ако не бъдат спрени.

 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

08.06 2013 в 01:27

Не е важно дали сигналът е анонимен или с име ! Щом има сигнал-прокуратурата е длъжна да се самосезира! И най-важното- кой и какво говори !!!

08.06 2013 в 01:24

Павлета , в деня за размисъл нарушение на закона е...само агитация/конкретна/. Няма внушения...и други.Това е !

08.06 2013 в 01:22

Ариана, от самолет се вижда , че от ГЕРБ сами се топят !

27.05 2013 в 18:23

Много добре сте запознати с тези подслушвания , следени и фирми . От написаното става ясно , че подслушвачите сте ВИЕ-
ДРУГИ НЯМА . И където Ви пододат кокалче -тичате да го грабнете срещу наградата - НЯКОЙ ДА БЪДЕ ОПЛЮТ И ОМАЗАН. От написаното по - горе Виждам че хората които пишат това са професионалисти на тема подслушване , клевета и доноси . Няма ИМЕ - ТОВА Е АНОНИМЕН ДОНОС . Кой го пише и твърди това ?
Има термин при жалтите драскачи - дезинформация и Вие я използвате МНОГО ДОБРЕ като прикривате собственни действия и ги преписвате на някой - стига да се подаде ИМЕ .

12.05 2013 в 00:29

Що не мирясате? Намерили сте кого и в какво да обвинявате.
Аз например съм стар комунист от истинско фашистко семейство. Ще дойде нещо да не се връзва с голословните ви заявления.
Смотаното ми образУвание, малко по-мижаво от цвинокиовото, ми подсказва че технологията на подслушването в днешно време, стува много библиотеки, много пари, и много опит. Достъпа до нито едно от тия неща, не остава незабелязан за службите. Естествено е възможен, просто е контролиран.
В случая просто атакуваната страна загуби боя, вече не е способна да води организирани действия, кръчмарския кютек не е бой в общоприетия смисъл. Отбраната се разпадна, остава безпорядъчно бягство. Това е и цялата картина.
Не зная доколко обидени хора, доколко журналистите свършиха работата. Но поредния хилядолетен райх рухна.
На спечелилите - честито. На загубилите няма да стисна ръка - не бяха честен противник.
Да, сам никога не съм гласувал за другите, няма и да го направя. Семейни причини. Ще гласувам за когото уважавам.

11.05 2013 в 19:09

ПП ГЕРБ сезира Централната избирателна комисия, Върховна касационна прокуратура и Софийска градска прокуратура, за това, че в деня за размисъл, една медия и един журналист си позволиха да извършат набедяване в извършване на престъпление спрямо Политическа партия ГЕРБ. Това съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ. Недопустимо е в деня за размисъл да бъде изнасяна информация по слухове и предположения от Николай Бареков и журналисти от ТВ 7 и Интернет изданието BNews.bg, и да се правят внушения от националния ефир, представляващи набедяване и грубо нарушение на изборното законодателство, както и на етичния кодекс на българските медии, се казва в съобщението.
В деня за размисъл на 11 май 2013 г. след 01.00 ч. по ТВ 7 бе излъчено повторение на телевизионно интервю с председателя на БСП Сергей Станишев, което е грубо нарушение на разпоредбите на Изборния кодекс свързани с предизборната кампания и с деня на размисъл. На основание чл.149 от Изборния кодекс внасяме жалба, за да бъде извършена проверка и да бъде установено дали е извършено нарушение на изискванията на чл.133, ал.6 от Изборния кодекс, заявиха от ГЕРБ.
ПП ГЕРБ настоява да бъде извършена проверка и да бъде установено дали не е извършено престъпление от горепосочените журналисти. „Настояваме ЦИК да се произнесе публично и незабавно по горепосочените факти и обстоятелства. Настояваме и органите на прокуратурата да се произнесат незабавно“, се казва още в жалбата до Централната избирателна комисия, до Върховна касационна прокуратура и до Софийска градска прокуратура.

11.05 2013 в 18:44

Хайде като ще постваме статийки
http://www.focus-news.net/?id=n1781955

11.05 2013 в 18:41

Недей.
А да ни обвиняваш, че сме червени, значи доста слабо ни познаваш. Обикновено ни атакуват червените с обвинения, че пропагандираме капитализъм.

11.05 2013 в 18:37

Абе как само хора от ГЕРБ организирали подслушванията, а пък всичко което излиза като СРС-та е в ущърб на ГЕРБ? Има ли мислещи хора или тоя народ е затъпял тотално? Вашия червен сайт няма да го коментирам.