Миков готви нова процедурна хватка на ГЕРБ

OFFNews 27 септември 2013 в 07:38 6761 8

Михаил Миков, Снимка: БГНЕС
Михаил Миков, Снимка: БГНЕС

Председателят на Народното събрание Михаил Миков е подготвил нова процедурна хватка, за да убеди депутатите от ГЕРБ да се регистрират за кворум.

Миков ще предложи искането на опозицията за неговото предсрочно освобождаване да бъде точка първа от дневния ред на редовното пленарно заседание. Така за гласуването на вота депутатите на Бойко Борисов ще трябва да се регистрират, за да осигурят необходимия кворум.

Заради надлъгването в процедурите покрай вота на недоверие Бойко Борисов се закани депутатите на ГЕРБ да не използват електронната система за гласуване. "Г-н Миков накара квесторите да броят хората. Ще видите, че дори и в това са излъгали - с 4 души. Ще им го докажем", заяви Борисов.

В началото на вчерашното заседанието на Парламента депутатите от ГЕРБ влязоха в пленарна зала, но отказаха да се регистрират. Това провокира парламентарният шеф Михаил Миков да пренебрегне електронната система и да осигури кворум, като поиска от квесторите да преброят присъстващите. Бившите управляващи напуснаха залата в знак на протест и заявиха, че ще поискат оставката на Михаил Миков. Така първият вот на недоверие към кабинета „Орешарски” беше обсъден, но без участието на вносителите от ГЕРБ.

Междувременно бившите управляващи внесоха повторно вот на недоверие по старата тема - работата на новото министерство на инвестиционното проектиране. Те обявиха, че ще атакуват пред Конституционния съд легитимността на вчерашното заседание.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!