Константин Пенчев: Трябва да отвоюваме България обратно от мафията

29 юни 2013 в 10:55 2634 5

Константин Пенчев, омбудсман на републиката. Снимка: БГНЕС
Константин Пенчев, омбудсман на републиката. Снимка: БГНЕС

Константин Пенчев, омбудсманът на Република България, заяви, че българите трябва да се хванат за ръце и заедно да "отвоюват страната от олигарсите и мафията". 

"Аз съм обдусман и на тези хора на улицата, и на хората, които подкрепят правителството, и на хората, които мълчаливо протестират. Аз ще бъда там, за да помогна", заяви Пенчев в ефира на Нова ТВ.

Според него обстановката в България е напрегната, но това е нормално. "Важно е в такъв момент гражданите и представителите на институциите да запазят спокойствие", заяви омбудсманът.

По думите му ако един гражданин си изпусне нервите това няма да е фатално, но ако това направи един политик, може да доведе до непоправимо ескалиране на напрежението.

„Не поощрявам и одобрявам никаква форма на насилие, но очевидно протеста ескалира, което може да се очаква, защото хората са на улицата повече от две седмици, а няма отговор на техните искания”, каза омбудсманът.

Константин Пенчев смята, че полицията си върши работата перфектно, именно защото няма нито една пролята капка кръв.

Той беше категоричен, че имаме огромни проблеми, трупани много дълго време, но изменения в Изборния кодекс могат да помогнат и да решат много от проблемите. 

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови