Станишев помагал на хората въпреки протестите

Последна промяна на 28 юни 2013 в 12:33 922 9

Сергей Станишев. Снимка: БГНЕС
Сергей Станишев. Снимка: БГНЕС

"Въпреки необичайната обстановка, в която работи парламентът, ние успяваме да изпълняваме задълженията и да помагаме на българския народ." Това каза в декларация от името на ПГ на "Коалиция за България" (КБ) червеният лидер Сергей Станишев.

Той взе думата, за да похвали депутатите за приетите днес промени в Закона за енергетиката. Станишев не изпусна шанса да обвини ГЕРБ за отсъствието от пленарна зала. По думите му това ясно показва, че бившите управляващи нямат желание да помогнат на хората.

Лидерът на БСП отново коментира, че протестите, които и днес обсадиха НС, са продължение на февруарските и основната причина за тях е липсата на гражданско доверие в институциите.

Ето част от декларацията на Станишев:

Поводът за днешната декларация от името на "Коалиция за България" е работата на българския парламент, законодателната му дейност през тази седмица в ситуация, която е доста необичайна. Всички сме свидетели - има граждански протести през последните дни. Всички сме свидетели и на опитите тези протести да бъдат яхнати от  политически, икономически и корпоративни цели.

Въпреки тази среда българският парламент показа волята да работи в интерес на гражданите. По време на предоизборната кампания КБ пое ангажимент да работи в интерес на хората, дори когато става дума за натиск и орязване на много частни корпоративни интереси с изключителна финансова и икономическа мощ, мощ медийна и в общественото пространство.

Работата на парламента тази седмица ясно показва решимостта и ангажиментите, които са поети, които са залегнали в плана "Орешарски", да бъдат изпълнявани.

Най-важното доказателство са току-що приетите промени в Закона за енергетиката. Заслужава си да се върнем няколко месеца назад при започването на протестите в страната. След 3,5 г режим, който подтискаше всеки протест чрез репресия и дискредитация, българското гражданско общество се събуди. Непосредственият повод за протестите тогава бяха цените за ток - необясними и непоносими.

Разбира се, и тогава, и сега протестите не са само за цените на ток, а заради общото усещане, че държавата не е прозрачна, не личи да защитава интересите на гражданите. Този проблем не е отстранен и досега. Затова има много гняв и недоверие в българското общество.

Искам да припомня, че на 26 февруари на КСНС бе заявено, че трябва да се промени моделът за ценообразуване на тока, така че хората да не са изправени пред алтернативата - дали да си купуват хляб, дали да нахранят своите деца, или да си платят сметките за ток.

Това се случи тази седмица, въпреки бойкота отстрана на ГЕРБ, които не желаят да помогнат на хората.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

28.06 2013 в 14:07

Я пак, лиза*ч0, кой загуби изборите? И още един въпрос - кой не е спечелил нито един?

Бонус - отговорът и на двата въпроса е едно пида*ско име.

28.06 2013 в 13:36

За съжаление прекалено си промит за да разбереш... :(
БСП и компания узурпираха властта с помощта на един луд!

А другия луд се изнесе в изгнание.
Това нормален парламент ли е? Колкото по-рано се ометат толкова по-добре за България.
Правителство тип орел-рак и щука е вредно. Много вредно...

28.06 2013 в 13:18

Я, пак? Кой, загуби изборите? Кой? Не бяха ли точно тея които сега се наричат правителство?

28.06 2013 в 13:17

Станишев, къде беше ти когато закъсах с колата у Балканя? Като те виках да буташ? Помагал бил...
А сега сериозно. Айде взимай си чантата, очилцата, гащите и се прибирай при Моника!

28.06 2013 в 13:14

Да, без много шум служебното правителство на плазмодия Райков беше тръгнало да приватизира и БДЖ, и Сопот, и реактори да демонтира и т.н. Хайде стига с манипулациите! Оставете новото правителство да работи и си трайте като сте загубили изборите!

28.06 2013 в 13:03

Да напомним на късопаметните. Служебното правителство вече веднъж намали цената на тока с 5%. Без много приказки. Без декларации в парламента. Без ултиматуми или ние или поскъпване с 40%. Та какво искам да кажа - 5% другарю Станишев не решават проблема, работа им трябва на хората. А засега никаква, ама никаква не сте я започнали дори, в областта на събуждането на реалната икономика. Карате си както знаете. Назначаване на наши хора, завземане на полицията, смазване на политическите опоненти, диктат над медиите и малко популизъм за разкош. Все познати неща.

28.06 2013 в 12:55

Божичко, каква саможертва! Като една баба Илийца. Станишев е обхванал кола с две ръце и клати ли, клати. И всичко в интерес на бедните и онеправданите.

Дано знаете произведението, да не си помислите нещо друго че искам да кажа.

28.06 2013 в 12:46

Другагадю(нарочно е написано така) единственото добро нещо което можете да направите за тази държава е да се омитате заедно с останалите боклуци. Крайно време е тази порочна институция наречена парламент, на която единствената и функция последните 24 години е да прецаква хората живеещи в тази държава и да ги гони от нея бавно и методично, да бъде затворена и превърната в музей на корупцията, политическото изнасилване и слагачество...

Колкото по-бързо това стане толкова са по-големи шансовете България да я има като държава.

28.06 2013 в 12:38

Другагадю(нарочно е написано така) единственото добро нещо което можете да направите за тази държава е да се омитате заедно с останалите боклуци. Крайно време е тази порочна институция наречена парламент, на която единствената и функци