Кокинов: Пази, Боже, да пресираме журналист

Елица Мартинова 08 април 2013 в 08:42 2438 4

Николай Кокинов. Снимка: Сергей Антонов
Николай Кокинов. Снимка: Сергей Антонов

„Пази, Боже, да пресираме журналист. Нас не ни интересува статията като съдържание на журналиста от „Медиапул“ Борис Митов, а документите, прикрепени към нея“. Това заяви пред bTV градският прокурор Николай Кокинов по повод повторния разпит на Митов, който ще се проведе днес в 9 ч.

„Нас не ни интересува текстът, интересуваха ни приложените факсимилета – това е обект на нашата проверка, защо тези документи се намират в публичното пространство. Не бива да се притеснявате, че ние имаме лоши намерения към автора на статията“, увери Кокинов.

Той съобщи още, че прокуратурата ще е готова до седмица със заключенията си по сигнала за нерегламентирано подслушване, подаден от БСП. Кокинов обеща, че веднага, щом разследването приключи, резултатите ще бъдат оповестени публично.

„Търсим автора на сигнала до Сергей Станишев. Това е информация за действия, които се извършват от ограничен брой хора, така че и кръгът от потенциалните автори на сигнала е стеснен“, коментира Кокинов.

Той не потвърди и не отрече предположението, че информацията е изфабрикувана от партийните редици на БСП с цел черен PR.

“Нищо не отхвърлям, нищо не потвърждавам. Другата седмица ще бъдем по подробни, когато сме готови с разследването по сигнала. Колегите с огромно желание и ентусиазъм пристъпиха към работата и са налице резултатите“, допълни градският прокурор на София.

Той обеща до седмица-две прокуратурата да излезе със становище и по проверката на ЕРП-тата, Български енергиен холдинг и Националната електрическа компания.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови