Кокинов не е подал оставка като прокурор

Последна промяна на 28 април 2013 в 16:49 2961 4

Николай Кокинов. Снимка: Сергей Антонов
Николай Кокинов. Снимка: Сергей Антонов

Николай Кокинов не е подал оставка като прокурор, а само като административен ръководител на Софийската градска прокуратура.

Това става ясно от думите на председателя на Етичната комисия към Висшия съдебен съвет Ясен Тодоров, цитиран от "Фокус".

Етичната комисия към ВСС ще разгледа утре казуса с разпространените записи с участието на градския прокурор на София Николай Кокинов.

На заседанието ще бъде преценено дали да бъде образувана проверка във връзка със скандала. Ако бъде образувана проверка, градският прокурор на София ще бъде поканен на изслушване на следващото заседание на комисията.

За да се наложи санкция, трябва първо да има образувано дисциплинарно производство, подчерта Ясен Тодоров. Ако вината бъде доказана, предвидените в закона наказания са от най-лекото - забележка, до най-тежкото - уволнение.

Теоретично е възможно да бъде наложено наказание уволнение, допусна Тодоров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29.04 2013 в 09:55

Няма какво да му мислят! Защо не е отстранен вече?

29.04 2013 в 08:32

Грешите, майсторе, боко си пази хората, но само тези, които са му нужни в момента. Останалите предава без угризения на съвестта. Щото не само няма, но дори не знае, какво е това съвест!

28.04 2013 в 19:35

Бойко не си пази хората, то отдавна се знаеше, ама сега вече ще се види съвсем, не ми се вярва за в бъдеще някой да е луд да работи вече с него, щото винаги трябва да бъде готов да го пуснат на пързалката, и няма да получи никаква помощ от бившия си работодател, това дори и в мафията се счита за недостойно, да се отмяташ от своите, щом попаднат в беда...

28.04 2013 в 16:58

Не само трябва да бъде уволнен, но и закопчан