ГЕРБ провалиха изслушването на Йовчев за Цветановгейт

04 октомври 2013 в 09:22 8418 34

ПГ на ГЕРБ. Снимка: БГНЕС
ПГ на ГЕРБ. Снимка: БГНЕС

ГЕРБ отново бойкотираха процедурата по регистрация в началото на работния ден на парламента и заседанието бе отложено с 15 минути. По-късно председателят Миков опита да преброи депутатите ръчно, но бившите управляващи напуснаха залата.

Малко след 9 ч. се регистрираха 113 народни представители - със седем по-малко от необходимите 120 за кворум.

Председателят на парламента Михаил Миков даде 15-минутна почивка с надеждата, че след нея ще се съберат достатъчно депутати. В 9.20 ч. обаче машинно се регистрираха едва 110 народни представители, макар че ГЕРБ присъстваха в пленарната зала.

Председателят Миков опита отново да приложи номeра от миналата седмица, като поръча на квесторите да преброят депутатите ръчно. В този момент обаче бившите управляващи проявиха светкавични реакции и бързо се изнесоха от залата.

В кулоарите председателят на ПГ ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че неговата група не е длъжна да осигурява всеки ден кворум на управляващите.

"Да почне да идва Станишев на работа, ние не сме длъжни да им осигуряваме всеки ден кворум. И това, фикусчето, дето си го отглеждат, и то да почне да идва на работа. За стайното цвете говоря", каза Борисов, визирайки думите на Сидеров от сряда, когато председателят на "Атака" посъветва парламента да пази партията му като стайно цвете.

По думите на Борисов виновни за проваленото заседание не са ГЕРБ, а лидерите Волен Сидеров и Сергей Станишев, които днес не са дошли на работа.

По план днешният работен ден на парламента трябваше да премине единствено в парламентарен контрол, като на въпроси щяха да отговарят вицепремиерите Зинаида Златанова и Цветлин Йовчев, както и земеделският министър Димитър Греков.

Един от въпросите, на които вътрешният министър Йовчев трябваше да отговори, бе свързан с незаконното подслушване, осъществявано по време на Цветан Цветанов. Питането бе инициирано от депутата на "Атака" Десислав Чуколов. В кулоарите на парламента Чуколов бе категоричен, че ГЕРБ се държат така, защото се страхуват от истината за подслушванията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!