Иво Инджев: Лебедовата песен на Сидеров

Иво Инджев Последна промяна на 02 октомври 2013 в 14:39 27006 62

Иво Инджев
Иво Инджев

ВЕРБЛЮД

Йордан Радичков

„Един циганин имаше няколко циганчета. Те бяха черни като дявола и мръсни като дявола. Веднъж циганчетата се втурнаха в една локва, почнаха да си играят и да се плакнат в нея и станаха по-черни от дявола и по-мръсни от дявола.

Излезе старият циганин пред катуна, видя черните и мръсни деца в локвата и възкликна от умиление:

„Лебеди мои!“

Питам се дали избирателите на Сидеров, които досега гледаха опрощаващо на лудориите на своя водач в бутафорната му борба срещу бедността – гледаха го дори с умилението на циганина, наблюдаващ въргалянето на своите лебеди в калта, не започват да си задават някои въпроси.

Дали осъзнават защо Сидеров не желае да отговори ясно бил ли е при лебедите, а се опитва да се измъкне от отговора със заплашително ръмжене на тревопасно – в смисъл, не пасем трева, не съм „верблюд”, докажете , че съм камила.

Ще се превърне ли в лебедова песен за политика Сидеров скандалът с шумната вечеря „ При лебедите” в Брюксел, която не остана тайна?

Склонен съм да приема като искрено убеждението на Волен Сидеров, че не е имало скандал в скъпия брюкселски ресторант, където той несъмнено е бил, след като и днес категорично отказа да откаже, че е бил.

Той наистина вярва, че няма нищо скандално в това да се напиеш групово на пъпа на Европа, да те санкционират с отказ да ти сервират повече алкохол, а след това в знак на протест- верен на опита си от скандала на борда на германски самолет, да започнеш да замеряш сервитьорките с тапи. Разликата е само в смяната на жертвите: вместо германски стюардеси, този път на прицел на хулиганството са били белгийски сервитьорки.

И всичко това нашият герой отново е извършил от името на България- единственото сигурно нещо, което са запомнили от ресторанта, чието пресаташе отказа иначе да разкрие „подробности”, освен, че наистина става дума за наши родни политически муцуни.

За Сидеров не е скандално да участваш в побой и престрелка на магистрала Тракия, нито да хулиганстваш на борда на „Луфтханза.

Хиляди зрители, плюс десетки очевидци, са свидетели как Сидеров кърти бравата на вратата на Министерския съвет на България и налита на полицай ( след което бе награден за геройството с достатъчно народна любов, за да стане кворумен гарант на сегашната власт).

Агресията на Сидеров и сътрапезниците му срещу един български телевизионен репортер в София, притискан в стила на кварталните побойници с настояване да се извини на Атака от името на цяла една телевизия, роди летящата фраза на протестите в София „извини се, бе”, обърната обаче към управляващите.

Да, отново ще се съглася: за Сидеров всичко това, плюс още много подобни изстъпления ( например при опита му да провали заседания при президента Плевнелиев), не е скандал. То е рутина, всекидневие, начин на житейско паразитиране в нишата, която Сидеров е окупирал в политиката, чувствайки се прекрасно в нея.

Въпросът е не дали за него има скандал, а кое всъщност е най-скандалното за собствените му симпатизанти и гласоподаватели. Сидеров разбира това и бяга от темата…

А темата е, че си живее суперлуксозно в пълен контраст с театралната си загриженост за бедняците, върху чието нещастие е изградил комфортното си битие на политик, разхождащ се из най-скъпите кръчми на Европа. Ако за пребиваването му по други подобни места твърденията останаха на принципа „дума срещу дума” и склонните да вярват на думите на Сидеров не са повярвали за харчовете му в Париж, то сега мнозина ще изтрезнеят.

От цитираното по Нова телевизия изявление на пресаташето на брюкселския ресторант се дочу, че не могат да се ангажират с потвърждение точно кой български политик е бил там, но за прекаляването с алкохола и неприемливото поведение на въпросната компания не отрекоха. Дочу се и нещо, което със сигурност е направило впечатление: че същата богата група е гостувала предната вечер на друг ресторант от тази (луксозна) верига заведения.

Ето защо Сидеров е толкова гневен, когато по ТВ7 го питаха настойчиво тази сутрин да каже нещо простичко: бил ли е във въпросния ресторант. Всеки път той въртеше очички, бърчеше вежди и плашеше със съд за клевета, без обаче да отвърне конкретно на питането, с което на практика потвърди факта на своето присъствие при онези лебеди- каквото и да е било то ( шумно, пиянско, трезво или хрисимо дори).

Не иска да си каже, защото знае, че за хората, които омайва с крясъците си на социално загрижен за тях в битката за държавната субсидия, разкритието за неговото прахосничество е по-страшно от всякакви скандали, възприемани от мнозина негови поддръжници досега като „бунт” срещу статуквото.

Със сигурност не само аз се досещам, че тапите, с които атакистите са замеряли сервитьорките в Брюксел, не са от домашна ракия, с която се тровят от немай къде избирателите на Атака. Нито пък съм единственият българин, подсмърчал по скъпите заведения на Брюксел, недостъпни за простосмъртния нашенец, чиито командировъчни стигат най-много за закусвалня в този град.

Лакомията по разгулния живот с държавните пари, когато бъде разконспирирана, е опасна за здравето на популиста, както подаграта за европейските феодали, чието прекаляване с месото , с което се тъпчели, ги разболявало масово от тази коварна болест на средновековните богаташи.

Иначе казано, лакомията по скъпите удоволствия на Сидеров и компания ( пийнала и леко хулиганстваща в Брюксел) е на път да отрезви излъганите избиратели, като по този начин „заколи лебеда”, който му снасяше златната субсидия.

Иво Инджев, ivo.bg

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

31.01 2016 в 02:06

Това рядко и миризливо лайно Иво Инжевич вероятно е полово скопено еничерче пръкнало се от някоя рая следствие ползване на бракуван презерватив. Няма ли кой да го изпрати при турските кюрди да му пръснат деформираната халка и смрадливата уста ами сте го оставили да си пълни неграмотната чутура с четмо и писмо в България. Тоя неграмотен пехливанин никога не е бил българин и няма право да живее между нас.Не допускайте между Вас да преживяват такива ислямизирани полуграмотни хъшлаци като него. За тях в България няма място.

10.10 2013 в 14:59

Щото Болен е един демократ-радикал, майката си е е*ало..

09.10 2013 в 11:35

Дълбокото ти убеждение е погрешно. Именно здравомислещите гласуват за патриота Волен Сидеров.

Здравомислещо ли е да гласуваш за американско-турско-ционистката подлога Борисов? Или за приватизатора Костов?

09.10 2013 в 11:30

По изказванията ви се вижда кои са дебилите и невменяемите. Приятелчета, вижте се и се осъзнайте! Казвам го с надеждата, че поне в някаква малка част от вас ще се събуди българското, патриотичното. Сега сте едни хихикащи кретенчета, но вярвам, че можете да бъдете горди и достойни българи! Надявам се, че все някога ще се случи.

09.10 2013 в 11:23

Каква истина, бе браво? Такива статийки са пример за най-долнопробното в журналистиката. Човекът си има задача, за която му се плаща и той си я изпълнява - плюене, омаскаряване, внушения...

Ето ти пример за неистина: "За Сидеров не е скандално да участваш в побой и престрелка на магистрала Тракия..."
Съдът се е произнесъл по това дело и не се сещам Сидеров да е признат за виновен. Това на магистралата си беше 100 процентова провокация. Но Инджев казва "да участваш в побой и престрелка..." Забелязвате ли, журналистът знае, че Сидеров е невинен, но казва "да участваш".

Важното е да се плюе, без съд и присъда да се рздават обвинения, да се лепят етикети, дори да се измислят цели истории, които никога не са се случвали (като тази в Брюксел).

Няма да коментирам всички обвинения от статията, но ще се спра само на още едно. За "изкъртената" брава на Министерски съвет. Ако си спомняте, ситуацията беше такава, че служебното правителство на Райков се готвеше да приватизира БДЖ-товарни превози и ВМЗ Сопот. Събираха се на закрити заседания и в нарушение на законите на страната, Райков не допусна нито журналисти, нито парламентарно представени партии до тези заседания на Министерския съвет. Това ли е демокрацията? Да вземаш тайно решенията, които касаят обществото пряко. Именно по този начин, с тайни заседания и тайни приватизационни договори бяха разпродадени активите на държавата. Все още не знаем условията в договорите, защото са тайни. Ето това е битката на Сидеров, но "демократи" като Инджев не мислят и не се интересуват, те просто си изкарват хляба, т.е. в сила е поговорката "Който плаща, той поръчва музиката". А аз бих добавил, че по музиката може да се познае кой плаща...

07.10 2013 в 19:02

10+

07.10 2013 в 04:28

Чета и не мога да повярвам,че в прекрасната ни Родина мога да живеят толкова много ограничени и малоумни хора?!Ако подържниците на българския "Фюрер" действително мислят като него и го подкрепят,то изчезването на България от картата е 100% сигурно.Жалко за хубавата ни Родина.

07.10 2013 в 00:48

Поздравявам всички подръжници на Атака.
Явно е, че трябва да са много тъпи за да вкарват в 3-ти парламент болен човек като Волен, който в 2-та предишни парламента не прави абсолютно нищо за своите избиратели.
Явно е, че трябва да са много наивни, за да мислят, че той някога може да направи нещо по-различно за хората, от това което е правил през последните 8-9 години - НИЩО.
Явно е, че трябва и да са мазохисти щом се кефят на простащините на болен Волен, който разхожда из Европа цялата си парламентарна група съставена от курви и пикльовци, и плаща с партийната субсидия идваща от данъците на неговите бедни избиратели.

07.10 2013 в 00:35

За да бъдем съвсем честни трябва да констатираме, че болшинството от българския народ е тъп и прост, поради което всички трябва да търпим избраните от него комунисти, псевдонационалисти и турски агенти на ДС, дружно да затриват нашата държавата ...

07.10 2013 в 00:24

Какво невярно нещо е казал Иво в горния коментар ?
Истината боли :)
 
X