ГЕРБ не влезе в пленарна зала, пак няма кворум

Последна промяна на 27 септември 2013 в 09:10 2592 9

Народно събрание. Снимка: БГНЕС
Народно събрание. Снимка: БГНЕС

Групата на ГЕРБ отказа да влезе днес в 9 ч. в пленарна зала и при първата регистрация нямаше кворум, за да започне заседанието на парламента.

Депутатите на Бойко Борисов са в сградата на Народното събрание, но стоят в стаята си, в кафенето и в кулоарите.

Така те се застраховат да ни ги преброят пак квесторите и без да са регистирани в електронната система, и председателят Михаил Миков да обяви, че има кворум (той им скрои този номер вчера при втората регистрация).

Депутатите от "Атака" не се появиха и днес в парламента, и в крайна сметка в 9 ч. се регистрираха 109 депутати.

Очевидно е, че политиката на бойкот на парламента от страна на ГЕРБ ще продължи, коментира Миков.

В 9.30 ч. ще има втори опит да се събере кворум и заседанието да започне.

Очакваше се днес като първа точка да се гласува поисканата вчера от ГЕРБ оставка на ръководството на Народното събрания, начело с Михаил Миков. Този факт обаче не накара ГЕРБерите да се появят в залата.

Днес в 11 часа изтичат и 24 часа от дебатите по внесения от хората на Борисов вот на недоверие към правителството и може да се гласува вотът, но не е задължително да е днес.

Групата на ГЕРБ не признава легитимността на вчерашното заседание и повторно внесе вот отново за политиката по инвестиционно проектиране макар по правилник да имат право да внасят вот на една и съща тема през 6 месеца.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

27.09 2013 в 11:35

Всеки си гледа мутренския интерес ,а българите обедняваме прогресивно. разлика между ГЕРБ и БСп никаква и в политика и геноцида спрямо населението е един и същ.

27.09 2013 в 11:09

циганите, евреите, арменците и турците кво ги правим? те от народа ли са или тия привилегии ще ги даваме само на българския етнос? че не ми стана много ясно от националноосвободителния ви план ...

27.09 2013 в 11:08

Конституционните разпоредби реално се изпълняват, а социалната справедливост се възстановява благодарение на факта, че народа става реалния собственик на държавните активи???

А частната собственост кога е премахваме? Жените общи ли ще са? там как процедираме? Искам да имам равен дял на достъп до секс със манекенки, щото се чуствам че не е социално справедливо мутрите да еб@т всичките коври!

Национално движение корви за всички! тури ботев и левски от страни за повече пристиж и две коври от долу и покани азис да пее на концертите предизбурните и ще ги убием!

27.09 2013 в 10:53

Проекта «Социален Дял», катализатор за възстановяване на България.

Като алтернатива на «либералната приватизация», което означава отдаване на националното богатство в ръцете на олигархията. Проекта «Социален Дял» е насочен към разширяване на кръга на собствениците, ръст на икономическото благосъстояние и мобилизация, чрез предоставяне на всеки гражданин част(дял) от публичната собственост.

Продължението чети тук: http://www.bnod.net/#!--c/c1wkb

27.09 2013 в 10:43

докато има хора които гласуват с "червена" бюлетина ще търпиш. Докато си седиш в къщи вместо да излезнеш на протест, ще търпиш. Не само че ще търпиш ами хоро ще играеш докато мутрите на пеевски изнасилват цялото ти семейсто.

27.09 2013 в 10:41

Е ще ходят партийно в брюксел бе. Имат си партийна работа някаква - те са опозиция и отсъствието им би трябвало да се отрази добре на управляващата коалиция, щото няма кой да ги бави с разни процедури и тн. сигурно сега управляващата коалиция работи та пушек се вдига?

27.09 2013 в 10:02

Тия от ГЕРБ са по-зле и от малки деца. Няма ли кой даим издърпа ушите!

27.09 2013 в 09:43

С какви очи вземат тия депутатски заплати!? Какво е това безочие, до кога ще трябва да търпим подобно унижение!?

27.09 2013 в 09:31

Е нали БСП било победило на изборите, къде им е мнозинството?