М. Константинов: Ако депутатите продължават така, народът ще ги изрине оттам

27 септември 2013 в 07:56 4980 4

Проф. Михаил Константинов. Снимка: БГНЕС
Проф. Михаил Константинов. Снимка: БГНЕС

Ситуацията в българския парламент доскоро наподобяваше цирк. Сега вече тя не го наподобява, защото просто се превърна в цирк. Ако всички български депутати, без значение дали управляващи или опозиция, продължават така, българският народ ще отиде и ще ги изрине оттам, където са в момента.

Така математикът професор Михаил Константинов коментира в интервю за агенция "Фокус" по повод събитията от вчерашния ден.

Това би била справедлива реакция и със сигурност ще бъде посрещната с радост от населението. Нека народните представители да си „опичат” акъла и да вършат работата, за която са изпратени в парламента. Това се отнася отново повтарям и за управляващите, и за опозицията, посочва професорът.

Във вчерашния ден трябваше да се проведе дебат по искания от ГЕРБ вот на недоверие към кабинета. Вместо това ГЕРБ отказаха да се регистрират в залата, защото цялата ПГ на "Атака" се оказа в командировка в Брюксел, а председателят Михаил Миков с процедурен финт осигури кворум за заседанието.

Ако българските депутати продължават да се държат по този начин, съвсем скоро ще си отидат по доста неприятен начин от този парламент, убеден е Константинов.

Сега сме свидетели на една невъзможност на парламента да работи, непримиримост, разделение сред хората и след политиците, а всичко това се случва на фона на една ужасяваща и фатална криза. Криза във всеки един аспект – политическа, финансова, икономическа, демографска и т.н. Има поне два основни въпроса, които се нуждаят от решения. Първият от тях опира до демографската катастрофа. Вторият обаче е насочен към ресурсите, с които разполагаме, като всички усилия на обществото трябва да се използват с цел да се запазят българските земи, българските води, българският въздух дори. Скоро това ще бъде най-ценният ресурс. По-ценен дори от всякакви мостове, газове и други изкопаеми. Нужни са ни годна за обработване земя, чисти води, чист въздух, коментира още професорът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!